AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sert avokado ile ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sert avokado ile ne yapılır?​

3. Sert avokadolarınızı 10 dakikada olgunlaştırıyoruz. Kaya gibi sert avokadoyla bir şeyler elbette çok zor. Dakikalar içinde yumuşacık avokado elde etmeniz için ise tek ihtiyacınız olan şey fırın. Avokadoları folyoya sarıp 100 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Avokadolarınız hemencik olgunlaşıp yumuşasın.

Avokado yağ yakar mi?​

Yağ yakan yağlar grubunda kabul edilmesine rağmen aslında bir meyvedir. Bir orta boy avokadonun yarısı yaklaşık 142 kaloridir ve birçok meyveye oranla daha fazla kalori-yağ içerir. Ancak avokadonun içeriğinde bulunan tekli doymamış yağ asitleri hem uzun süre tok tutucu hem de yağ yakımını destekleyici etki gösteri.

Birinci yöntem avokadoları muz, şeftali ya da elma gibi, beklerken etilen gazı salan meyvelerle beraber, ışık geçirmeyen bir kese kağıdında bekletmektir. Bu yöntem ile avokado yaklaşık iki gün içerisinde yenilebilecek olgunluğa ve yumuşaklığa ulaşır.
Avokado Nasıl Olgunlaştırılır?
- Avokado olgunlaştırma yöntemlerinden ilki doğalında bırakmak.
- Avokadonuzu kese kağıdına koyarak bekletin.
- Muz ve elma da avokadonun olgunlaşmasına destek olacaktır.
- En son yöntem ise avokadoları pişmemiş pirinç içinde bekletmek.
Kado nasıl yenilir?
Avokado ortadan ikiye bölünerek çekirdeğinin çıkarılmasının ardından bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırılarak tüketilebilir.
Avokado neden sert olur?
Avokado meyvesi hasadından sonra olgunlaştığı için sert avokado satın almış olmanız gayet normal bir durumdur. Sert bir avokado satın aldıysanız ve nasıl olgunlaştırılacağınızı bilmiyorsanız, evde uygulayacağınız basit yöntemlerle avokadoyu rahat bir şekilde olgunlaştırıp tüketebileceksiniz.

Avokado buzdolabında olgunlaşır mı?​

Yani elma avokadonun olgunlaşıp yumuşamasını hızlandırıyor. Eğer aceleniz yoksa avokadolar 3-4 gün kendi halinde oda sıcaklığında bırakılırsa da olgunlaşacaktır. Olgunlaştırdınız ama o gün kullanmaktan vazgeçtiniz o zaman da buzdolabının sebzeliğinde 2-3 gün saklayabilirsiniz.

Avokado ne zaman olgunlaşır?​

Torbanda fazladan meyve yoksa avokadolarının olgunlaşması 2-5 gün sürecektir. Belli aralıklarla kontrol et. Eklenen meyve olgunlaşma sürecini önemli ölçüde hızlandıracak ve avokado 1-3 gün içinde olgunlaşacaktır. Avokadon kolayca soyulacak hâle geldiğinde olgunlaşmış demektir.
Avokadoyu olduğu gibi yiyin: Avokadoyu dilimledikten sonra üzerine bir miktar tuz ve limon suyu serpiştirerek sade bir şekilde tüketebilirsiniz.
Avakado günde ne kadar tüketilmeli?
Diyetlerin vazgeçilmez tercihi olan ve 23 gram yağ oranı bulunan avokado meyvesi günlük yağ miktarının üçte birine sahiptir. Uzmanlar gün aşırı olacak şekilde avokadoyu yarım olarak tüketmenin daha faydalı olacağı kanaatini taşıyor.
Avokado hangi olgunlukta yenir?
Olgun avokado ele yumuşak gelmesinden anlaşılabilir, rengi parlak yeşilden daha koyu bir yeşile dönüşür ve sap kısmının olduğu tepeye bastırdığınızda kolaylıkla ezilir.

Avokado hangi saatlerde yenmeli?​

Özellikle sabah kahvaltısında yarım avokado tükettiğiniz zaman; uzun süre atıştırma gereği duymadığınızı göreceksiniz. Düzenli olarak avokado tüketerek aynı zamanda kalp sağlığınızı da korumuş olursunuz. Yapılan tıbbi araştırmaların sonuçlarına göre, avokado kandaki kötü kolesterolü düşürür.

Avokado olgunlaşmadan yenir mi?​

Avokado meyvesi aynı zamanda olgunlaştığında kaşıkla da tüketilebilen bir meyvedir. Ancak olgunlaşmamış avokadoların kaşıkla veya herhangi bir yemeğe katılarak tüketilmesi oldukça zordur. Bu nedenlerden dolayı avokado meyvesi olgunlaştığında tüketilmelidir.
Kese kağıdıyla 3 ila 5 gün arasında olgunlaşan avokadolar kese kağıdı olmadan ise 7 gün içinde olgunlaşırlar. Eğer bu işlemi daha da hızlandırmak isterseniz avokadoyla beraber kese kağıdının içine bir elma veya muz koyun. Böylece ham avokado 2-3 gün içerisinde olgunlaşır.
Avokadoyu yumuşatmak için ne yapmalı?
TAKİP ET
- Avokado çok olgun ve çok sert değilse;
- Avokadoyu dikey bir şekilde ikiye bölün. Isıya dayanıklı bir ambalaja sarın.
- Meyveyi kesmeden ısıya dayanıklı folyoya sarın ve 10 dakika boyunca 200 derecede ısınmış fırına verin. Fırın içinde 10 dakikada bir olgunlaşıp olgunlaşmadığını kontrol edin.
Avokado çekirdeği ne işe yarar?
· Avokado çekirdekleri güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Çekirdekler, meyvenin tamamında bulunan antioksidanların yüzde 70’inden fazlasını içerir. Antioksidanlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlarından korur. · Avokado çekirdekleri, iyi tekli doymamış yağ kaynağıdır.

Avokado her gün yenir mi?​

Avokado, vücudumuzdaki karotenoid seviyesini arttırır. Bu sayede görüşümüzü iyileştirir. Yani görme fonksiyonlarınızı iyileştirmek için her gün bir adet avokado yiyebilirsiniz!

Avokado uzun süre nasıl saklanır?​

Olgun ve tüm avokadolar:
- Avokado plastik poşetin içine konulup havası çekilerek buzdolabında saklanabilir fakat meyve kesilmediği ve havayla bir teması olmadığı için bu işlem atlanabilir. Yine de bu yöntem avokadonun yaşam süresini birkaç gün uzatacaktır.
- Olgun avokadolar oda sıcaklığında saklanmamalıdır.
Avokado çekirdeğinin acı bir tadı vardır. Tüketmeden önce üzerindeki kahverengi deri tabakasını çıkarın. Ardından, çekirdeği rendeleyin veya bir karıştırıcı kullanarak toz haline getirin. Avokado çekirdeği tozu salatalarda, çorbalarda veya güveçlerde garnitür olarak kullanabilir.
Avokado çekirdeği cilde nasıl uygulanır?
Isınan çekirdeği rendeleyerek minik parçalara ayırın. Rendelenmiş çekirdeğin üzerine kahve ve deniz tuzunu da ekleyerek karıştırın. Elde edilen kremi yıkanmış cildinize peeling olarak uygulayın. 10 dakika kadar bekledikten sonra cildinizi ılık su ile temizleyebilirsiniz.
Avokado nasıl daha hızlı olgunlaşır?
Avokadonuzu kese kağıdına koyarak bekletin. Avokado hasattan sonra olgunlaşmak için etilen gazı üretir. Kese kağıdı içerinde kalan avokadonun ürettiği gaz içerisinde kalacağı için olgunlaşması hızlanacaktır. Muz ve elma da avokadonun olgunlaşmasına destek olacaktır.
 
Geri
Üst