AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sermaye Piyasasi lisansi ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

Sermaye Piyasası lisansı ne işe yarar?​

SPK lisanslama sınavları, sermaye piyasası kurulu tarafından yapılan, sermaye piyasası alanında çalışmak isteyen personel, yönetici, türev araçlar personeli, değerleme uzmanı, kredi derecelendirme ve kurumsal yönetim derecelendirme uzmanı olarak çalışmak isteyenlerin mesleki yeterliliklerini, bilgi ve tecrübelerini …

Sermaye Piyasası sınavı kaç dakika?​

sınav, ilk dördü öğleden önce, son dördü öğleden sonra olmak üzere 8 dersten oluşuyor. sabah oturumu 9:30’da başlayıp, 12:30’da sona ererken; öğle oturumu 14:30’da başlayıp, 17:30’da sona eriyor. her ders için ayrılan süre 45 dakika. her testte 25 soru var ve sorular dört şıktan oluşuyor. lisansı alabilmek için yeter …
SPK Gayrimenkul değerleme Uzmanlığı sınavı nerede yapılıyor?​
Lisanslama sınavları aşağıda sayılan illerde düzenlenmektedir. İstanbul (Anadolu ve Avrupa Yakası), Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Konya, Antalya, Samsun, Erzurum, Eskişehir, Diyarbakır, Kayseri, Gaziantep.

SPK Düzey 1 kaç dakika?​

SPK Düzey 1 kaç dakika?
1 gün içerisinde 6 sınav oturumu düzenlenmekte olup ilk oturum 09.00’da başlamaktadır. Her bir sınav oturumu arasında 30 dakika zaman bulunmaktadır. e-LS’ye girmek isteyen adaylar başvuru işlemlerini istedikleri tarihte gerçekleştirebilirler.

SPK sınavından kaç almalıyım?​

SPK sınavından kaç almalıyım?
Sınavlarda başarılı sayılmak için başvurulan lisanslama sınavına ait sınav konularının her birinden 100 üzerinden en az 50 alınması ve ilgili lisanslama sınavına ait tüm sınav konularından alınan notların aritmetik ortalamasının en az 60 olması gerekmektedir.

SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı lisansı nasıl alınır?​

Konut değerleme lisansı haricinde diğer lisansların sınavlarına girmek için 2 veya 4 yıllık üniversite mezunu olmanız gerekmektedir. Konut değerleme lisans sınavı için ise mezuniyet şartı aranmaz fakat sınavda başarılı olup lisans belgesini almak için 2 yıllık bir üniversiteden mezun şartı gerekmektedir.

SPK düzey 3 lisansı nasıl alınır?​

1) En az 4 yıllık yükseköğretim kurumlarından eğitim alanlar, 2) Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisans Sınavına girdiklerinde aşağıdaki derslerden en az 50 puan ve 12 dersin ortalaması 60 olduğunda ve Tecrübe şartlarını yerine getirdiğinde lisans alabilirler.

Sermaye piyasası lisansı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından düzenlenen sınavlar aracılığıyla sermaye piyasası sektöründe çalışmak isteyen kişilerin mesleki yetkinliklerini ve bilgi düzeylerini belirlemek amacıyla verilen belgedir. Bu lisanslar, sermaye piyasalarında görev almak isteyen personeller, yöneticiler, türev araçlar personeli, değerleme uzmanları, kredi derecelendirme uzmanları ve kurumsal yönetim derecelendirme uzmanları gibi alanlarda çalışma fırsatı sağlar.

SPK lisanslama sınavları genellikle 8 dersden oluşur ve sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilir. Her bir ders için 45 dakika ayrılır ve her derste 25 soru bulunmaktadır. Sınavda başarılı olabilmek için belirli bir puan almak gerekmektedir.

SPK lisansları farklı şehirlerde yapılmaktadır. İstanbul (Anadolu ve Avrupa Yakası), Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Konya, Antalya, Samsun, Erzurum, Eskişehir, Diyarbakır, Kayseri, Gaziantep gibi illerde lisanslama sınavları düzenlenmektedir.

Özellikle SPK Düzey 1 lisansı için ise 1 gün içerisinde 6 sınav oturumu yapılmaktadır ve her oturum arasında 30 dakika zaman verilmektedir. Lisans alabilmek için başarılı olmak için belirli puan şartlarını sağlamak gerekmektedir.

Sınavlardan başarılı olabilmek için genellikle her bir sınav dersinden 100 üzerinden en az 50 puan almak ve tüm sınav derslerinin aritmetik ortalamasının en az 60 olması gerekmektedir.

Son olarak, SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı lisansı almak isteyen kişilerin belirli eğitim şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Diğer lisanslar için genellikle 2 veya 4 yıllık üniversite mezunu olma şartı aranırken, Konut Değerleme lisansı için mezuniyet şartı aranmamaktadır ancak başarılı olunduğunda 2 yıllık üniversite mezunu olma gerekliliği bulunmaktadır. Ayrıca, SPK Düzey 3 lisansı alabilmek için en az 4 yıllık yükseköğretim mezunu olmak ve ilgili sınavlardan belirli puanları almak gerekmektedir.

Geri