- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 224.665
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Serklaj hangi durumlarda yapılmaz?
Amniyon kesesinde iltihap bulunması durumunda, Su kesesinin açıldığı durumlarda, Yaşam ile ilişkili olmayan fetal anomali durumunda, Fetusun canlı olmadığı durumlarda sakıncalı olabilir.Serklaj erken doğumu engeller mi?
Erken doğumun en önemli nedenlerinden biri de rahim ağzı yetmezliğidir. Rahim ağzı yetmezliği probleminin de neden olduğu erken doğum, rahim ağzı dikişi; yani serklaj yöntemi ile ortadan kaldırılabilmektedir.Serklaj olan normal doğum yapabilir mi?
Doktorunuz aksini söylemediği sürece serklaj sonrasında normal doğum yapabilirsiniz.
Serklaj olanlar nelere dikkat etmeli?
Serklaj olduktan sonra hafif kanama görülebilir. Dikişler hamileliğin 37. haftasında alınır ve doğumun başlaması beklenir. İşlem sonrası anne adayının kasılmaları ve kanaması takip edilerek gerekiyorsa kasılmaları engellemek için bazı tedaviler uygulanabilir.Erken doğumu ne engeller?
Düzenli takip programını aksatmayın. Gebeliğin ilk günlerinden itibaren düzenli takip ve doktor kontrolü erken doğum riskini azaltmaktadır. Özellikle erken doğum bakımından risk grubunda bulunan anne adaylarının erken doğumu tahmin, tedavi ve korunma programı altında takibi gereklidir.Serklaj olanlar normal doğum yapabilir mi?
Serklaj her gebelikte olur mu?
Gebeliğin 28. haftasında ve doğumun başlamadığı durumda, daha öncesinde gebelikte düşük, zor doğum ve erken doğum yapanlarda, rahim ağzında incelme saptanırsa ve serviks uzunluğunun 2,5 cm kısa olması durumlarında serklaj uygulaması planlanmalıdır. Serklaj, hamileliğin 13 ila 14 haftalarında uygulanır.Serklaj dikişi alındıktan sonra doğum ne zaman olur?
Eğer normal vajinal doğum planlanıyorsa dikiş 37. gebelik haftasında alınır. Genelde dikişin alınmasını takiben çok kısa bir sürede doğum gerçekleşir. Sezaryen planlanan doğumlarda ise dikiş sezaryen sonrasında alınır.Serklaj dikiş sonrası nelere dikkat edilmeli?
Öncelikle serklaj sonrası doktor kontrolleri kesinlikle aksatılmamalıdır. Ameliyat sonrasında hafif kanama (maksimum 2-3 gün), akıntı veya kramplar olabilir; ama süre ve şiddet takip edilmelidir. Kötü kokulu bir vajinal akıntı olup olmadığı da takip edilmeli ve doktora gidilmelidir.