Serinletici Erik Hoşafı Tanımı İçin Gereçler
1 kg erik
1, 5 litre su
1 çay bardağı şeker (Artırıp azaltabilirsiniz)
Serinletici Erik Hoşafı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Erikler yıkanır ve tencereye alınır (Çekirdekli yada çekirdeksiz kullanabilirsiniz)
Eriklerin üzerine 1, 5 litre su koyulur ve kaynamaya bırakılır.
Su kaynayınca ocağı orta dereceye alalım ve 10 dakika erikler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Şekeri ilave edip 5 dakika daha pişirip ocağı kapatalım ve soğuması için kenarda bekletelim (Erikler sıcak suda kabukları soyulabilir dilerseniz kabuklarını tencerenin içinden alıp temizleyebilirsiniz dilersenizde erikler piştikten sonra süzgeçten geçirebilirsiniz ben kabuklarını temizleyerek servis yaptım)
Soğuyan hoşafı buzdolabına kaldırıp düzgünce soğumasını sağlayalım. Soğuyan hoşafı bardak yada kaseye koyarak servis edebilirsiniz Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
1 kg erik
1, 5 litre su
1 çay bardağı şeker (Artırıp azaltabilirsiniz)
Serinletici Erik Hoşafı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Erikler yıkanır ve tencereye alınır (Çekirdekli yada çekirdeksiz kullanabilirsiniz)
Eriklerin üzerine 1, 5 litre su koyulur ve kaynamaya bırakılır.
Su kaynayınca ocağı orta dereceye alalım ve 10 dakika erikler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Şekeri ilave edip 5 dakika daha pişirip ocağı kapatalım ve soğuması için kenarda bekletelim (Erikler sıcak suda kabukları soyulabilir dilerseniz kabuklarını tencerenin içinden alıp temizleyebilirsiniz dilersenizde erikler piştikten sonra süzgeçten geçirebilirsiniz ben kabuklarını temizleyerek servis yaptım)
Soğuyan hoşafı buzdolabına kaldırıp düzgünce soğumasını sağlayalım. Soğuyan hoşafı bardak yada kaseye koyarak servis edebilirsiniz Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun