AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Seri haberlesme protokolleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Seri haberleşme protokolleri nelerdir?​

Seri Haberleşme Protokolleri

12c protokolü nedir?​

I2C, Philips (Yeni şirket ismi NXP) şirketi tarafından tasarlanan iki telli iletişim protokolüdür. Bu iletişim protokolü, akıllı telefon, TV ve dizüstü bilgisayarlar gibi elektronik cihazlarda yaygın olarak kullanılan güç yönetimi çiplerini, bellek cihazlarını, giriş cihazlarını vb. kontrol etmek için kullanılmaktadır.
I2C senkron mu?
I2C’nin açılımı Inter-Integrated Circuit’dır.I2C seri haberleşme türlerinden senkron haberleşmeye bir örnektir.Yani veri iletimi çift yönlü olur ancak aynı anda hem veri gönderilip hem de alınamaz.Buna telsizleri örnek verebiliriz.

I2C protokolü uzun mesafeler için mi yoksa kısa mesafeler için mi uygundur uygun olmayan mesafe için nasıl bir kullanım çözümü önerilmiştir?​

I2C uzun mesafe haberleşmeler için daha kullanışlıdır. SPI kısa mesafe haberleşmelerde daha iyidir. I2C, NXP (Eski ismiyle Philips) tarafından geliştirilmiştir. SPI, Motorola tarafından geliştirilmiştir.

RS-232 haberleşme protokolü nedir?​

Telekomünikasyonda RS-232, DTE (veri terminal ekipmanı) ile DCE (veri taşıma ekipmanı) arasındaki seri ikili tek sonlu veri iletimi ve sinyalleme için kullanılan seri iletişim standardının genel adıdır. Daha çok bilgisayardaki seri portlarda kullanılır.
Seri haberleşme nedir nasıl yapılır?
Seri haberleşmede bir byte veriyi oluşturan tüm bitler tek iletken üzerinden sırasıyla ard arda gönderilir. Verinin başında başlangıç biti, sonunda ise durdurma biti bulunur.
SCL hattı, I2C veriyolundaki cihazlar ile ana cihaz tarafından üretilen veri aktarımı arasında senkronize olan saat sinyalidir. Diğer verileri taşıyan SDA hattıdır. İki hat sürekli açıktır.
► Senkron İletişim; Asenkron veri iletiminde olduğu gibi, bu veri iletim çeşidinde başlama ve bitirme bitleri gönderilmez. Bu veri iletiminde saat sinyalinden yararlanılır. Veri ile birlikte bu sinyal de gönderilir. Senkronizasyon için gönderen bilgisayar alıcı bilgisayara bir karakter gönderir.
LCD ekran I2C modülü nedir?
I2C/IIC LCD Bağlantı Modülü, üzerinde ekran bulunmayan bir LCD kontrol modülüdür. Arduino kontrol kartlarının üzerindeki giriş çıkış pinleri sınırlı sayıda olduğundan I2C/IIC LCD Bağlantı Modülü kullanarak kartınızda ekstra araçlar için yer kazanmış olursunuz.

RS-232 ve RS-485 arasındaki fark nedir?​

Uzun Linkler: Link uzunluğu RS485’de yaklaşık 1220 metreye kadar (4000 feet) çıkabilirken bu mesafe RS-232’de 15 metre ile 30 metre (50-100 feet) arasındadır (1). Sürat: Saniyede 10 Megabit hız mümkündür. Bit hızı kablo boyu ile ilişkilidir.

RS 422 haberleşme protokolü nedir?​

RS 422: İki serili bir haberleşme standardıdır. RS 422’e dayalı haberleşme sistemleri vericiyle alıcı arasındaki çiftlenmiş damarlar üzerindeki dijital bilgiyle haberleşmektedir.
Seri haberleşme hızı nedir?
Çoğu cihazın seri haberleşme hızı 9600 Baud Rate’dir. Bu değer cihaz saniyede 9600 bit gönderip alabilir demektir. 300, 600, 1200, 2400, 4800, 9600, 19200, 38400, 57600, 115200 değerleri alabilir.

RS-232 formatı nedir?​

 
Geri
Üst