Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Serefiye Sarnici ne zaman bulundu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.790
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şerefiye Sarnıcı ne zaman bulundu?​

İlimizde bulunan tarihi sarnıçlardan biri de Şerefiye Sarnıcı’dır. Bizans İmparatoru 2. Theodosius emriyle, Bozdoğan Kemeri’nden su depolayabilme amacı ile yapımına başlanan sarnıç, 15 yıllık bir çalışma sonrasında yani 443 yılında tamamlanabilmiştir.

Şerefiye Sarnıcı hafta sonu açık mı?​

Şerefiye Sarnıcı Ziyaret Saatleri Haftanın her günü ziyarete açık olan sarnıcı 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Sadece cumartesi günlerine özel müze 09:00-15:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Yerebatan Sarnıcı ile Şerefiye Sarnıcı aynı mı?​

Yerebatan Sarnıcı ile Şerefiye Sarnıcı aynı mı?
Notitia Urbis’te 425 yılından önce inşa edilmiş Theodosius Sarnıcı’ndan bahsedilmektedir. İki sarnıç birbiriyle karıştırılmamalıdır.

Binbirdirek Sarnıcı ne zaman yapıldı?​

Binbirdirek Sarnıcı ne zaman yapıldı?
Antik Bizans kaynaklarına göre 4. yüzyılda yapılmıştır. İçinde 224 sütun bulunan, 3584 m2 büyüklüğündeki sarnıç zamanla kurumuş ve 16. yüzyıldan itibaren atölye olarak kullanılmıştır.

Şerefiye Sarnıcı hangi kuruma bağlıdır?​

İBB tarafından restorasyonu tamamlanan Şerefiye Sarnıcı, önemli bir turizm destinasyonu olarak dikkati çekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılan sarnıç, kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

Binbirdirek Sarnıcı kaç yıllık?​

Binbirdirek Sarnıcı Genel Bilgiler Bizans kaynaklarına göre 4. Yüzyılda inşa edilen sarnıç, İstanbul’daki en büyük ikinci sarnıç konumundadır. İçerisinde 224 adet sütun bulunan ve toplam büyüklüğü 3584 metrekare olan sarnış, zaman içinde kuruduktan sonra 16. Yüzyıldan itibaren atölye olarak hizmet vermiştir.

Yerebatan Sarnıcı restorasyonu bitti mi?​

Yerebatan Sarnıcı restorasyonu bitti mi?
İstanbul’un en önemli turistik merkezlerinden biri olan Yerebatan Sarnıcı’nda, yaklaşık 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Mayıs ayının sonunda ziyarete açılması planlanan sarnıç, beklenen İstanbul depremine karşı güçlendirilirken, çalışmaların ise yüzde 95’i tamamlandı.
 
Şerefiye Sarnıcı'nın Bizans İmparatoru 2. Theodosius emriyle yapımına başlandığı ve 443 yılında tamamlandığı bilinmektedir. Sarnıç, Bozdoğan Kemeri'nden su depolayabilme amacıyla inşa edilmiştir. Hafta içi ziyarete açık olan Şerefiye Sarnıcı, 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilirken, sadece cumartesi günleri 09:00-15:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Şerefiye Sarnıcı ile Yerebatan Sarnıcı farklı yapılar olup karıştırılmamalıdır. Notitia Urbis'te 425 yılından önce inşa edilmiş Theodosius Sarnıcı'ndan bahsedilirken, Yerebatan Sarnıcı ayrı bir yapıdır.

Binbirdirek Sarnıcı ise antik Bizans kaynaklarına göre 4. yüzyılda yapılmıştır. İçinde 224 sütun bulunan ve 3584 metrekare büyüklüğünde olan sarnıç zamanla kurumuş ve 16. yüzyıldan itibaren atölye olarak kullanılmıştır.

Şerefiye Sarnıcı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından restore edilmiş ve ziyarete açılmıştır. Turistlerin ziyaretine açık olan sarnıç, kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır.

Yerebatan Sarnıcı ise İstanbul'un önemli turistik merkezlerinden biridir. Yaklaşık 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmaları son aşamaya gelmiş olup Mayıs ayının sonunda ziyarete açılması planlanmaktadır. İstanbul depremine karşı güçlendirilirken, restorasyon çalışmalarının %95'i tamamlanmıştır.
 
Geri
Üst