AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Serefiye Sarnici kac TL?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şerefiye Sarnıcı kaç TL?​

Giriş Ücreti: Sarnıcın giriş ücretleri ise; İndirimli: 10 TL. Türk vatandaşları için; 30 TL. Yabancı Turistler için ise; 120 TL. dir.

Şerefiye Sarnıcı ne zaman açılacak?​

Şerefiye Sarnıcı ne zaman açılacak?
İlimizde bulunan tarihi sarnıçlardan biri de Şerefiye Sarnıcı’dır. Bizans İmparatoru 2. Theodosius emriyle, Bozdoğan Kemeri’nden su depolayabilme amacı ile yapımına başlanan sarnıç, 15 yıllık bir çalışma sonrasında yani 443 yılında tamamlanabilmiştir.

Şerefiye Sarnıcı hangi günler açık?​

Şerefiye Sarnıcı hangi günler açık?
Şerefiye Sarnıcı haftanın her günü 09.00 – 19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Mapping Show: Dünyada 360 derece mapping sisteminin entegre edildiği en eski yapı olan Şerefiye Sarnıcı, ziyaretçilerine sıra dışı bir müzecilik anlayışı sunuyor.

Şerefiye Sarnıcı kime ait?​

428 – 443 yılları arasında, Doğu Roma İmparatoru II. Theodosius tarafından yaptırılan Şerefiye Sarnıcı, Binbirdirek Sarnıcı (4.yy) ve Yerebatan Sarnıcı (6.yy) ile birlikte İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilmiş önemli eserlerden biri.

Şerefiye Sarnıcı giriş ücretli mi?​

Şerefiye Sarnıcı giriş ücretli mi?
Sarnıca giriş ücreti tam 30 TL. Öğrenci ve öğretmenlere (İndirimli) 10 TL’dir. Yabancı uyruklu ziyaretçiler için giriş ücreti ise 120 TL’dir. Şerefiye Sarnıcı’nda müzekart geçerli değil.

Şerefiye Sarnıcı bilet nereden alınır?​

Şerefiye Sarnıcı bilet nereden alınır?
Şerefiye Sarnıcı haftanın her günü 09.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık. 360° Projection Mapping gösterisi ise 09.00-18.00 saatleri arasında her saat başı düzenleniyor. Müze Kart’ın geçmediği sarnıçta yetişkin biletleri 33 TL ve dilerseniz Passo üzerinden online satın alabilirsiniz.

Binbirdirek Sarnıcı ne zaman açıldı?​

Antik Bizans kaynaklarına göre 4. yüzyılda yapılmıştır.

Yerebatan Sarnıcı Restorasyon ne zaman bitecek 2022?​

Yerebatan Sarnıcı Restorasyon ne zaman bitecek 2022?
İstanbul’un silüetini süsleyen Sultanahmet Camii’nde süren ve caminin inşasından bu yana yapılanların en kapsamlısı olarak nitelendirilen restorasyon çalışmasının 2022 yılının ortalarında bitmesi bekleniyor.

Binbirdirek Sarnıcı kime ait?​

Binbirdirek Sarnıcı kime ait?
4. yüzyılda Bizans İmparatoru I. Konstantin devrinde, Roma kökenli senatör Philoksenos tarafından yaptırılmıştır. 224 adet orijinal sütundan 212 adedi günümüze gelmiştir.

Şerefiye Sarnıcı hangi kuruma bağlı?​

İBB tarafından restorasyonu tamamlanan Şerefiye Sarnıcı, önemli bir turizm destinasyonu olarak dikkati çekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılan sarnıç, kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

Şerefiye Sarnıcı bilet nasıl alınır?​

Şerefiye Sarnıcı bilet nasıl alınır?
Yenilikçi ve teknolojik yaklaşımlarla müzeye erişimi daha kolay kılmak adına, Şerefiye Sarnıcı giriş biletleri artık Passo’dan da alınabiliyor. Uygulama sayesinde bekleme derdi olmadan tek tıkla akıllı cihazlardan bilet oluşturulabiliyor. Şerefiye Sarnıcı biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Şerefiye Sarnıcı hangi durakta?​

Şerefiye Sarnıcı hangi durakta?
Tramvay ile Çemberlitaş durağında indiğinizde Şerefiye Sarnıcı’na ulaşabilirsiniz. Üsküdar’dan Marmaray’ı kullanarak Sirkeci durağından indikten sonra Kabataş-Bağcılar tramvayına aktarma yapınız. Tramvay ile Çemberlitaş durağında indiğinizde Şerefiye Sarnıcı’na ulaşabilirsiniz.

Binbirdirek Sarnıcı kim tarafından yapıldı?​

4. yüzyılda Bizans İmparatoru I. Konstantin devrinde, Roma kökenli senatör Philoksenos tarafından yaptırılmıştır.
 
Şerefiye Sarnıcı, farklı ziyaretçi grupları için farklı giriş ücretleri belirlenmiştir. İndirimli giriş ücreti 10 TL olarak uygulanmaktadır. Türk vatandaşları için giriş ücreti 30 TL iken, yabancı turistler için bu ücret 120 TL olarak belirlenmiştir.

Şerefiye Sarnıcı, haftanın her günü ziyarete açıktır ve ziyaret saatleri 09.00 - 19.00 arasındadır. Ayrıca, 360 derece mapping sisteminin entegre edildiği bu tarihi mekan, ziyaretçilere sıra dışı bir müzecilik deneyimi sunmaktadır.

Sarnıca giriş ücreti tam 30 TL'dir. Öğrenci ve öğretmenler için indirimli olarak belirlenen giriş ücreti ise 10 TL'dir. Yabancı ziyaretçiler için giriş ücreti ise 120 TL'dir. Ayrıca, Şerefiye Sarnıcı'nda müzekart geçerli değildir.

Biletlerin online olarak satın alınabilmesi de mümkündür. Şerefiye Sarnıcı giriş biletleri haftanın her günü 09.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret sırasında ve Passo üzerinden online olarak temin edilebilir.

Şerefiye Sarnıcı, İBB tarafından restore edilmiş ve turizme kazandırılmıştır. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılan bu tarihi mekan, kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak şekilde hizmet vermektedir.

Tramvay ile Çemberlitaş durağına ulaştığınızda Şerefiye Sarnıcı'na kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Üsküdar'dan Marmaray ile Sirkeci'ye geldikten sonra Kabataş-Bağcılar tramvayına aktarma yaparak da ulaşım sağlayabilirsiniz. Tramvay ile Çemberlitaş durağında indiğinizde Şerefiye Sarnıcı'na ulaşabilirsiniz.

Binbirdirek Sarnıcı ise 4. yüzyılda Bizans İmparatoru I. Konstantin devrinde, Roma kökenli senatör Philoksenos tarafından yaptırılmıştır. Bu tarihi sarnıçta günümüze 212 adet orijinal sütun ulaşmıştır.
 
Geri
Üst