Serebral anjiyografi nedir nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
140.917
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Serebral anjiyografi nedir nasıl yapılır?​

Serebral anjiyografi (Beyin anjiyografisi) Lokal anestezi altında, kasık atardamarından ince bir kateter ile girilerek beyin ve boyun damarları içine kontrast madde (özel bir tıbbi boya madddesi) verilip bu damarların görüntüleri alınır.

4 sistem selektif serebral anjiyografi nedir?​

Femoral yolla 4 sistem selektif serebral anjiografi: Beyin damarlarının görüntülenmesidir. Çift taraflı karotid anjiografi: Karotis arter dediğimiz boyun damarlarının görüntülenmesidir. Boynun sağında ve solunda olmak üzere iki adet karotis arter bulunmaktadır.
Serebral anjiyografi kısacası beyin damarlarının görüntülenmesidir. Beyin, kafatası kemikleriyle çevrili olduğundan sadece görüntülemek değil tüm damarsal patolojileri ortaya çıkarmak için kaliteli görüntüleme yapmak gerekir.
Beyin anjiyo nasıl yapılır?
Beyin Anjiyografi ve Beyin Damarlarının Stentleme Tedavisine Hazırlık. Anjiyo işlemi: Kasık atardamarından girilip, “kateter” adı verilen ince ve esnek bir tüpün beyne giden damarlara kadar ilerletilerek, içinden iyotlu bir boya maddesi verilmesi ile beyin damarlarının incelendiği bir teşhis işlemidir.
Beyin anjiyosu hangi durumlarda yapılır?
2) Beyin anjiyosu hangi durumlarda istenir? Büyük oranda damarsal hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılır. Örnek olarak; beyin damarlarındaki anevrizmaların (baloncuk), arteriovenöz malformasyon denilen damar yumaklarının, fistüllerin tanı ve tedavisinde kullanılır.

Anjiyografi hangi hastalık teşhisi için kullanılır?​

Beyin, karın bölgesi, cilt, kol ve bacaklarda yani tüm vücutta yer alan damarlardaki darlık, anevrizma (damardaki balon şekilli genişlemeler), malformasyon, fistül, vb. oluşan hastalıkların saptanmasında kullanılır.

Anjio olduktan sonra nelere dikkat edilmeli?​

Hastaneden taburcu olduktan sonra yiyip, içmesinde sakınca yoktur. Anjiografiden 24 sonra hasta banyo yapabilir. Anjiografiyi takip eden günü evinde dinlerek geçirdikten sonra, ertesi gün normal yaşamına geri dönebilir. Ancak 5 gün boyunca ağır cisim kaldırmamalı, yüzmemeli veya ağır egsersiz yapmamalıdır.
Beyin hasar gördüğü zaman metabolizmada ciddi değişiklikler olur. Hastanın uyutulması ise beynin farklı bölgeleri tarafından ihtiyaç duyulan enerji miktarını azaltarak iyileşme sürecine yardımcı olur.
 
Geri
Üst