AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Serce ne ifade eder?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Serçe ne ifade eder?​

Bu kuş rüyanızda belirirse, oldukça ilham verici olabilir. Ayrıca sosyal bir araya gelme ve ekip çalışması uygulamaları nedeniyle serçe, ailenin yakınlığını temsil edebilir. Rüyada küçük bir serçe yavrusu görmek, yeni bir bebeğin olma ihtimalinin yüksek olduğuna işarettir.

Yabani serçe ne yer?​

Yavru serçeler için veteriner hekiminizin önerdiği özel besinlerden kullanabilirsiniz. Civciv yemlerini ıslatarak yavru serçeleri besleyebilirsiniz. Bisküvileri ve çeşitli tahılları ezip suyla karıştırarak yavru serçeyi besleyebilirsiniz.
Serçe nasıl bir hayvan?
Serçe kuşu dünya genelinde yaklaşık 50 türü bulunan otçul ve ötücü bir kuş türüdür. Kuluçka süreleri yaklaşık 2 hafta olan serçeler sürüler halinde dolaşırlar. Serçe Kuşu Ne Yer? Serçe kuşları genellikle ekmek kırıntıları, özel kuş yemleri ve yapraklarla beslenir.

Bir serçenin göz yaşı kadar ne demek?​

”seni bir serçenin gözyaşı kadar seviyorum, şimdi sen o kadarcık mı? diyeceksin ama bilmiyorsun ki serçeler ağladıkları zaman ölürler” şeklinde yıllarca kafa skmiş, iyice geyiğe dönüşmüş ve etkisini çoktan yitirmiş, 12-18 yaş arasına hitap eden, görüldüğünde ya da duyuldugunda kusma etkisi yaratan banal cümledir.

Serçe büyüyünce ne olur?​

yanılıyodur. halbuki serçe büyüyünce kumru olur.
Serçeler üzüm yer mi?
Serçelerin yemekleri; meyveler, üzüm, yenidünya, elma, fındık, kiraz, armut, erik, şeftali, nektarin, domates, bezelye, marul, soya fasulyesi, pirinç, yabancı ot tohumları, tahıllar, ekmek kırıntıları, kesilmiş patates kızartması gibi birçok gıdadan oluşabilirken ayrıca atıklar, çiçekler, tomurcuklar ve ay çekirdeği …

Beni ne kadar seviyorsun dedi bir serçenin?​

– 1000Kitap. Beni ne kadar seviyorsun Seni bir serçenin göz yaşı kadar seviyorum Ne o kadar mı değersizim Gerizekalı serçeler göz yaşı dökünce ölüyorlar…. Ne kadar mı seviyorum? “Bir serçenin göz yaşı kadar.”

Serçe kuşu ne ile beslenir?​

İnsanların verdikleri kırıntılarla beslenirler. Güçlü gagasının şeklinden de anlaşılacağı gibi, serçe esas olarak tohum yiyor, ancak aynı zamanda çilek ve tomurcuklarla da beslenebilir. Yıla bağlı olarak, bahçe besleme istasyonlarında yaygın olabilir ve yağ toplarına saldırabilir. Ancak konulan ekmeği daha çok yer.
Serçeler hastalık taşır mı?
Salmanızın serçe, sığırcık, yabani güvercin gibi kuşlara açık olması kuşlarınıza hastalık bulaşma riskini artırır.

Serçe alınır mı?​

Çürüksüz bulursanız alınabilir. Ama bulunduğuz yeri de hesap etmek gerekiyor. Çok yoğun trafik vs. varsa sorun olabilir nispeten trafiksiz yerlerde rahat kullanır. Serçe alınır da …5000 e iyisi biraz zor alınır.

Serçe ne kadar yakar?​

Tofaş Serçe mi?
Murat 124, 1971-1976 arasında 134 bin 867 adet üretilmiştir. Kuş serisinin üretiminin başlamasıyla 1976 yılında üretimi durdurulmuştur. 1984 yılında TOFAŞ Serçe adıyla yeniden üretimine başlanmış, 1995 tarihinde bu kez tamamen durdurulmuştur.

Serçe kelimesinin kökü nedir?​

serçe – Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe (yalnızca Oğuzca) seçe “küçük bir ötücü kuş” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Soğdca aynı anlama gelen siçē veya siçāg sözcüğü ile eş kökenlidir. Kaşgarlı’nın “Oğuzca” olarak kaydettiği sözcüğün İrani bir dilden alıntı olması güçlü olasılıktır.

Serçe en son kaç model?​

Tofaş Serçe Modelleri 1976’da üretim bantlarından kaldırıldığında 134.867 üretilmişti. Ardından 1984 yılında Hacı Murat’ın yeni bir versiyonu piyasaya sürüldü. 1995 yılına kadar Tofaş Serçe ismiyle üretimine devam edilen bu otomobil 1995 yılında üretim bantlarına tamamen veda etti.
Serçe nasıl?
Sarının hakim olduğu birkaç tür dışında tüyleri çok göze çarpmıyor. Yetişkin erkeğin tüyleri ayıktır, ancak ona yakından baktığınızda oldukça renklidir. 14.5cm bir serçenin boyutudur. Silüeti açısından oldukça güçlü ve konik gagası karakteristik olan tıknaz bir kuştur.

90 model serçe kaç vites?​

Bir çağı kendi başına tanımlayan bu otomobil, 1967 yılında “Avrupa’da Yılın Otomobili” unvanını kazandı. 1197 cc’lik motoru sayesinde 65 beygire kadar güç üretmeye başarabilen Tofaş Serçe saatte 170 kilometre hıza kadar çıkabiliyor. 4 ileri düz vites şanzımana sahip olan bu araç 950 kilogram ağırlığında.

Doğan SLX benzinde ne kadar yakar?​

Teknik özellikler Tofas Dogan 1.6 i I.E (96 bg) 1998, 1999, 2000, 2001
Tofaş Serçe kaç model?

Serçe yavrusu ne ile beslenir?​

Serçe türemiş kelime midir?​

Soğdca siçē veya siçāk “küçük bir ötücü kuş” sözcüğünden alıntıdır.

Geri