SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Şerbetli Olmasına Karşın Çok Hafif Kıyır Kıyır Parmak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Şerbeti İçin
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4.5 damla limon suyu
Hamuru İçin
1 tane yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
Üzerini Bulamak İçin
5 yemek kaşığı irmik
Şerbetli Olmasına Karşın Çok Hafif Kıyır Kıyır Parmak Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbetimizi ayarlayarak başlıyoruz. Tencereye aldığımız şeker ve su kaynadıktan sonra limon suyunu sıkıp 10 dakika kadar daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuz için bütün gereçleri katıp güzelce yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden modüller koparın.
Elimizle evvel yuvarlayıp daha sonra uzatıp parmak formunu veriyoruz.
Hepsini bu formda yapıp irmiğe bulayıp tepsimize diziyoruz. Fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Şerbeti İçin
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4.5 damla limon suyu
Hamuru İçin
1 tane yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
Üzerini Bulamak İçin
5 yemek kaşığı irmik
Şerbetli Olmasına Karşın Çok Hafif Kıyır Kıyır Parmak Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbetimizi ayarlayarak başlıyoruz. Tencereye aldığımız şeker ve su kaynadıktan sonra limon suyunu sıkıp 10 dakika kadar daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuz için bütün gereçleri katıp güzelce yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden modüller koparın.
Elimizle evvel yuvarlayıp daha sonra uzatıp parmak formunu veriyoruz.
Hepsini bu formda yapıp irmiğe bulayıp tepsimize diziyoruz. Fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.