- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 260.267
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Şerbete limon yerine ne konulabilir?
İdeal bir tatlı şerbeti için, kullanmanız gereken malzeme kesinlikle limon suyudur. Eğer evde limon kalmadıysa, limon tuzunu da tercih edebilirisiniz. İkisi de güzel sonuç verir, ancak limon suyu daha çok tercih edilir.Şerbet neden kristalleşir?
Şerbetin ortamı bir de kuru ise, çok kısa sürede şekerlenir ve donar. Şeker kristalleri birbirlerine harikülade tutunurlar. Bu tutunmayı ayrıştıracak tek şey; limon tuzu, limon suyu ve sirkedir.Şerbete limon olmazsa ne olur?
Şerbete limon suyu eklemeden olmaz. Zira limon suyu şerbetin kristalize olmasını engeller. Ayrıca limonu şeker ve su kıvama gelince eklemelisiniz. Yoksa şerbet ekşi bir tatta olacaktır.
Tatlının şerbeti neden şekerlenir?
Şerbetin şekerlenmesinin bir diğer sebebi de limon suyunu eklerken yapılan zamanlama hatasıdır. Limon suyunu şerbete ocağı kapatmadan biraz önce eklemelisiniz. Limonu ekler eklemez tencereyi ocaktan alırsanız şerbetiniz yine şekerlenir. Şerbetin kıvamının çok akışkan ya da çok koyu olmaması da çok önemli.
Şerbeti Şekerlenen tatlıya ne yapılır?
Bir diğer yöntem ise yeniden şerbet kaynatıp üzerine dökmek. Bu şekilde şekerler şerbetin etkisiyle eriyecek hem de baklavanız yeniden eski çıtırlığına kavuşacaktır. Şekerlenen baklavalarınızdan muhallebili bir tatlı da yapabilirsiniz. Ziyan olmasın, lezzetleri de hep yerinde kalsın.Şerbeti fazla olan tatlıya ne yapılır?
Fırından çıkan hafif ısınmış tatlıyı tekrar oda sıcaklığında bekletin. Eğer tatlı şerbeti hala çekmiyorsa, sorun yapım aşamasında olmuştur. Bu durumda tatlının üzerine dondurma ekleyebilir veya muhallebi yaparak tadını dengeleyebilirsiniz.En iyi şerbet nasıl yapılır?
Şerbet Yapılışı: Suyu ve şekeri tencereye alın. Orta hararetli ısıda, şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya bırakın. Fokurdamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın.
Limonsuz şerbet yapılır mı?