Serbest tuketici olmak icin nereye basvurulur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Serbest tüketici olmak için nereye başvurulur?​

Yıllık toplam tüketimleri bu limiti geçen ve/veya bu limitin üzerinde tüketim yapacağını taahhüt eden gerçek ve tüzel kişiler serbest tüketici olma hakkını elde ederler. Serbest Tüketici şartlarını sağlayan herkes bağlı bulunduğu elektrik dağıtım şirketine dilekçe ile başvurarak Serbest Tüketici Belgesi alabilir.

Elektrikte serbest tüketici olmak için ne yapmak lazım?​

2022 yılı Ocak ayı itibarıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen yıllık toplam elektrik tüketimi 1100 kWh ve üzerinde olan kişiler “Serbest Tüketici” olabilmektedir. Elektrik tüketiminiz yıllık 1100 kWh ve üstü ise serbest tüketici olabilir ve elektrik tedarikçinizi seçebilirsiniz.
Elektrik Serbest tüketici için nereye başvurulur?
Serbest Tüketiciler, bu hizmeti sunan tedarikcilere başvurarak elektrik tedariki için ikili anlaşma imzalayabilirler. Bize bavurmak için 444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabilir, Online Hizmetler Merkezi veya Enerjisa Mobil.

Elektrikte serbest tüketici ne anlama gelir?​

Elektrikte serbest tüketici nedir?​

Serbest tüketici ifadesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen elektrik enerjisi miktarından daha fazla tüketimde bulunduğu veya iletim sistemine doğrudan bağlı olduğu veya organize sanayi bölgesi tüzel kişiliğini haiz olduğu için tedarikçisini seçme hakkına sahip gerçek veya tüzel kişidir.
Elektrikte serbest tarife nedir?
Serbest Tüketici, elektrik tedarikçisi değiştirme hakkına sahip olan tüketicilere denir. Bu tüketim yıllık toplam 1380 TL (aylık 115 TL) elektrik faturasına eşittir ve bu tutarda fatura ödeyen herkes serbest tüketici olarak elektrik tedarikçisi değiştirebilir.

Tedarikçinizi seçme serbestliğine sahipsiniz ne demek?​

SERBEST TÜKETİCİ OLDUĞUNUZDA; – Özel tedarikçilerle yapacağınız anlaşmalarla dilediğiniz tedarikçiden elektrik enerjisi satın alma hakkını elde edersiniz. – Kendi tedarikçinizi seçerek mevcut tarifeler arasından belirleyeceğiniz biriyle ihtiyacınıza uygun, daha hesaplı elektrik enerjisi kullanma olanağına kavuşursunuz.

Geri