AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Serbest fonlara kimler yatirim yapabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Serbest fonlara kimler yatırım yapabilir?​

Serbest Fon, nitelikli yatırımcıların yatırım yapabildiği, yönetim stratejisi ve yatırım araçları konusunda herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan fon türüdür. Serbest Fonlar, Türkiye’de ve yurt dışında sadece SPK’nın “nitelikli yatırımcı” tanımına uygun kişi ve kurumlara satılabilmektedir.
Nitelikli yatırımcı nasıl olunur?
Finans alanında üst düzey yönetici pozisyonlarından birinde en az 2 (iki) yıl görev yapmış olması veya sermaye piyasası alanında en az 5 (beş) yıl ihtisas personeli olarak çalışmış olması veya Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı veya Türev Araçlar Lisansına sahip olması.
Nitelikli yatırımcılar kimlerdir?
Nitelikli yatırımcı,yatırım fonları, emeklilik yatırım fonları, menkul kıymetler yatırım ortaklıkları, girişim sermayesi yatırım ortaklıkları, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, aracı kurumlar, bankalar, sigorta şirketleri, özel finans kurumları, portföy yönetim şirketleri, emekli ve yardım sandıkları, vakıflar, 506 …

Hangisi için Kuruldan yetki belgesi alınmasına gerek yoktur?​

Yatırım kuruluşlarının müşterileri dışındaki taraflarla herhangi bir yatırım hizmet ve faaliyeti sunma amacı olmaksızın kendi portföyleri için sermaye piyasası araçlarına ilişkin işlem yapması durumunda Kuruldan faaliyet izni alınmasına gerek olmadığı hükmüne açıkça yer verilmiştir.
Nitelikli yatırımcı belgesi nasıl alınır?
SPK izni nasıl alınır?
Sermaye Piyasası Kurulu. Portföy yönetim şirketi için faaliyet izini almak isteyen şirketlerin aşağıda yer alan dilekçe ve form ile bu form ekinde yer alan bilgi ve belgeleri doldurarak Kurul’a başvuruda bulunması gerekmektedir.

Nitelikli yatırımcı belgesi nedir?​

Yatırım ortaklığının kuruluşuna ilişkin olarak Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde düzenlenen ve şirketin ticaret unvanı, amacı ve faaliyet konusu, süresi, yetkili organları gibi konuları içeren bir belgedir.
SPK belgesi nasıl alınır 2021?
Sınav başvuruları 18 Ekim-1 Kasım 2021 tarihleri arasında SPL Başvuru Sistemi’nden (basvuru.spl.com.tr) yapılabilecek olup sınavlara ilişkin ayrıntılı bilgileri içeren Sınav Kılavuzu 18 Ekim 2021 tarihinde Kuruluşumuz internet sitesinde yayımlanacaktır. Adaylarımıza başarılar dileriz.
SPK başvuru şartları nelerdir?
A- Lise, 2 yıllık Yüksek Okul, Fakülte mezunu iseniz. SPK Temel Düzey Lisanslama sınavına girip. Bu sınavda Takas ve Operasyon İşlemleri Modülünden ( Dersinden ) 100 puan üzerinden 70 ve üzeri puan aldığınızda Takas ve Operasyon Sorumlusu olarak görev yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst