AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Seramik yun nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Seramik yün nedir?​

Seramik yünü çok yüksek sıcaklıklarda kullanılan lifli bir yalıtım malzemesidir. Taşyününün kullanılamadığı 1.200-1.400°C sıcaklıklar için kullanılır. Rub, levha, dökme şekillerinde bulunur. Beyaz renklidir.

Seramik battaniye nedir?​

Seramik Yünü Battaniye, basınç uygulaması ile farklı kalınlık ve yoğunluklarda üretilen elyaflara şilte şeklinin verilmesi ile elde edilen bir üründür. Ürün silis ve alümina’dan oluşmaktadır ve bu süreçte silis ve alümina yüksek sıcaklıkta eritilmektedir.
Seramik yün yanar mı?
Ayrıca yangına karşı çok dayanıklı ve su iticiliğiyle iyi bir yalıtım malzemesidir.
Seramik matris nedir?
“Seramik” terimi geniş bir inorganik malzemeler grubunu kapsar; silika bazlı camlar, kristalin seramikler, intermetalikler ve karbon gibi. Bunların tümü yüksek sıcaklıklara dayanıklı yapısal malzemelerdir.

Seramik yünü sağlığa zararlı mı?​

Hidro florik asit, hidro fosforik asit ve alkali konsantrasyon dışındaki kimyasallardan etkilenmez. Farklı kalınlıklarda üretilebilen seramik elyaf battaniyeler inorganik olarak üretilmekte ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde tüketime sunulmaktadır. Mükemmel ısı yalıtımı sağlar, Termal şoka karşı dirençlidir.

Seramik yünü ne işe yarar?​

Seramik yünü, genel olarak endüstri sektöründe ve sanayi tesislerinde yüksek sıcaklığın söz konusu olduğu tüm makine, teçhizat ve proseslerde; sıcaklık kontrolü sağlamak, enerji tasarrufu elde etmek ve tehlike arz edebilecek durumları önlemek amacıyla kullanılmaktadır.
Mineral yün yanar mı?
Camyünü, binalarda ve endüstride çalışma sıcaklığı 250 – 350 0C arasındaki uygulamalarda kullanılabilen hafif, esnek ve ekonomik, yanmaz bir ısı ve ses yalıtım malzemesidir.
Kaya yünü yanar mı?
Kaplamasız taşyünü ürünler TS EN 13501-1’e göre “yanmaz malzemeler” olan A1 sınıfındadır.

Seramik matrisli kompozit malzeme hangi sektörde tercih edilir?​

Seramik malzemeler yüksek sıcaklığa dayanımlı alanlarda kullanılırlar. Buna ek olarak hafif olmaları, bu malzeme türünü önemli kılmaktadır. Bu bağlamda seramik matrisli kompozit malzemeler yüksek sıcaklıkta çalışılacak olan alanlarda oldukça tercih edilmektedir.

Seramik yünü asbest içerir mi?​

Asbest içermez. Ravatherm Seramik Yünü (fosforik ve hidroflorik asit ve güçlü alkaliler Na2O, K2O gibi haricinde) kimyasallardan etkilenmez. Isıl ve karakteristik özellikleri ıslatılıp kurutulduktan sonra değişmez hala aynı ısı yalıtım özelliklerine sahiptir.

Geri