AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Seramik yapmayi ne kadar surede ogrenilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Seramik yapmayı ne kadar sürede öğrenilir?​

Heykel ya da resim gibi sanat dalları için bazen çok uzun süreler gerekirken, seramik için bir gün yeterli. Bunun en önemli sebebi, çamuru kurumadan kullanabilme ihtiyacı. Çamur çabuk kuruyan bir malzeme.

Seramik Biçimlendirme nedir?​

Seramik biçimlendirme ve pişirme programı; yoğurma, çeşitli yöntemlerle plastik çamuru şekillendirme, çeşitli tekniklerle seramik mamul üretme, üretim sonrası sırlama ve pişirme yöntemleri hakkında bilgi ve beceri kazandırmaya yönelik temel seviye bir eğitimdir.
Seramik nasıl başlanır?
Seramiklerinize uygun renkte seçtiğiniz seramik yapıştırıcıyı, diğer adıyla yapıştırma harcını bir spatula yardımıyla zemine sürmelisiniz. Seramiği duvara uyguluyorsanız zeminden, yere uyguluyorsanız köşeden uygulamaya başlamalısınız. Seramiği zemine yerleştirmeli ve hafif bir şekilde bastırmalısınız.
Seramik bölümüne nasıl girilir?
Seramik – Cam Bölümüne öğrenci alımı Özel Yetenek Sınavına girme şartı aranmaktadır. Özel Yetenek Sınavı başvurusu için adayların Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girmiş ve herhangi bir puan türünden en az 160 puan almış olması gerekmektedir.

Seramik kursları ne kadar?​

Çalışmalarda çamur (kil) ve fırınlama ders ücretine dahildir….Seramik sanatına ait tüm teknikler çalışılır.

Seramik Biçimlendirme Kursu nedir?​

Bu branşın eğitim süresi 401 saattir. olarak ürün ortaya koyabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı eğitim programıdır. Konu Başlıkları: Çimdikleme ve sıvama yöntemi, sucuk yöntemi, plaka yöntemi, döküm yoluyla şekillendirme, dekorlama, sır hazırlama, sırlama ve pişirim, pano tasarımı yapma ve şekillendirme.
Seramik Bölümü nerede çalışır?
Seramik ve cam bölümü mezunları fabrikalarda, atölyelerde, alçı ve dekor fabrikalarında, özel sektörde ve kamuda çalışma imkanı bulabilirler.
Seramik Hangi bölüm?
Seramik, Cam ve Çinicilik bölümünün amacı, öğrencilere seramik, cam ve çinicilik sanatı hakkında gerekli eğitimi ve sanatsal bakış açısını sağlayarak gelecek hayatlarında bu sanatın en iyi şekillerde devam etmesini sağlamaktır. Seramik, Cam ve Çinicilik bölümü 2 yıllık önlisans bölümüdür.
ÇİNİ EĞİTİM PROGRAMI Programın amacı, Tahrir yapabilen (kontür çizgisi), desenleri boyayabilen, sırlama ve fırınlama yapabilen çini desenlemeci yetiştirmektir. Kursiyerlerin her birinin kişisel özellikleri, giriş yeterlilikleri ve öğrenme ihtiyaçları belirlenecek.

Geri