- Konu Yazar
Seramik çaydanlık ocağa konur mu?
Isıya dayanıklı olan bazı porselen demlikler direkt olarak ateşe konulabilir fakat bazı porselenler ateşle direkt olarak temas ettirilmez. Mini porselen çaydanlık kullanırken sıcak suyu içine boşaltabilir, yaz aylarında kendi halinde kış aylarında kandil düzeneği ile sürekli sıcak tutabilirsiniz.En güzel çay hangi demlikte güzel olur?
Çayın tadını ve aromasını en çok alabilmenin mümkün olduğu çaydanlıklar porselen çaydanlık olurken, porselen bulunamadığı yerlerde ise emaye çaydanlıklar tercih edilmelidir. Ayrıca bakır çaydanlıklar da çayın lezzetini verebilme konusunda oldukça başarılıdır.Porselen demlik mi cam demlik mi?
Porselen demlik mi cam demlik mi?Düşük sıcaklıkta demlenen yeşil/beyaz çaylar için cam demlikte, siyah çaylar için porselen demlikte, kaynama sıcaklığındaki suyla demlenen puerh türündeki çaylar içinse kil/çömlek demlikte demleme tercih edilebilir. Buradaki mantık, kil demlik demleme sıcaklığını cama göre daha iyi muhafaza edebilmesi.
En iyi çaydanlık markası nedir?
En iyi çaydanlık markası nedir?Çaydanlık denilince akla gelen ilk markalardan biri Korkmaz. Provita Maxi Çaydanlık şık görüntüsünün yanısıra son derece sağlam ve kaliteli. Ben uzun araştırmalarım sonucunda bu ürünü tercih ettim. Bana göre en iyi çaydanlık markası Korkmaz diyebilirim.