- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 205.335
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Seracılık en fazla hangi bölgede yetişir?
Seracılık, sıcaklık ortalamasının belirli bir sınırın altına inmemesi gerekiyor. Bu sebepten dolayı ülkemizde seracılığın en çok görüldüğü yerler, güney kıyılardır. Güney Ege kıyılarından başlayıp Antakya’ya kadar devam eden kıyılarımızda yaşayan vatandaşların öncelikli faaliyeti seracılıktır.Serada kaç kişi çalışır?
“Her bir serada ortalama 40 kişi çalışıyor. Bunun 30’unu kadınlar oluşturuyor. Kadınların eli bu işe yatkın olduğu için seralarda kadın iş gücü tercih ediliyor. Kadınlar daha titiz, temiz ve hassas çalışıyor.Türkiye’de ne kadar sera var?
Türkiye’de 41 bin 405 adet sera tesisi var.
Türkiye’de örtü altı sebzeciliği en fazla hangi bölge ve illerde?
Bugün ise örtüaltı yetiştiriciliği en yoğun olarak Akdeniz ve Ege Bölgesinde yapılmaktadır (Çizelge 4.12). Bunu Karadeniz ve Marmara Bölgeleri izlemektedir.Seracılık en fazla hangi ilimizde yapılır?
Ülkemizde seracılığın en fazla yapıldığı bölge Akdeniz Bölgesi’dir. Akdeniz Bölgesi’nde seracılık faaliyetleri sonucunda dört mevsim her türlü ürün verimlilikle elde edilmektedir. Seracılığın Akdeniz Bölgesi’nden sonra yoğun olarak yapıldığı bölgeler, Ege, Marmara ve Karadeniz’dir.Seracılık hangi ilde yetişir?
Bununla birlikte Ege, Marmara, Karadeniz Bölgeleri ile uygun mikrokliması olan yörelerde de seracılık yapılıyor. Sera varlığı bakımından; Antalya, Mersin, Adana, Muğla, Samsun, İzmir, Aydın, Hatay ve Burdur illerimiz öne çıkıyor.
Standart dönüme 1 kişi olmak üzere 40 dönümlük alanda 40 kişi çalışıyor. Seraların genelde standardı budur. Yıllık ortalama üretim kapasitemiz yaz ve kış mevsimine göre değişiyor. Yaz aylarında 1500 tona kadar üretim olurken, kışın ise ortalama 1200 ton civarında üretim yapıyoruz.
Yıllık sera örtüsü(naylon) kullanımı 4 bin 300 lira.
Seracılık nedir ülkemizde en fazla hangi bölgede yapılmaktadır neden?
Seracılık, uygun sıcaklığın yapay olarak özel çadırlarda oluşturulmasıyla çimlenme faaliyetlerinin gerçekleşmesini sağlamakla gerçekleşir. Ülkemizde seracılığın en fazla yapıldığı bölge Akdeniz Bölgesi’dir. Akdeniz Bölgesi’nde seracılık faaliyetleri sonucunda dört mevsim her türlü ürün verimlilikle elde edilmektedir.