AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Septum perforasyonu buyur mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Septum perforasyonu büyür mu?​

Septum perforasyonu büyük olduğunda burun sırtında da bir çökme ve dolayısıyla burun şeklinde de bozulma meydana gelebilir. Septum perforasyonu 1-2 mm kadar küçük olabileceği gibi 3-4 cm kadar büyükte olabilir.

Septum deviasyonu ne kadar sürede iyileşir?​

SEPTUM AMELİYATI SONRASI BAKIM VE İYİLEŞME Ameliyat günü taburcu edilebilir. 1-2 gün içerisinde işine dönebilir. Burun solunumunda tam rahatlama 15-30 gün içerisinde olur.
Septum deviasyonu sesi etkiler mi?
Ses kalitesinde bozulma,burundan konuşma. Horlama, apne, Östaki borusu tıkanıklığı,Kulakta sıvı birikimi.
Septum deviasyonu ameliyatı ne kadar sürer?
Deviasyon ameliyatları tercihen genel anestezi altında yapılmakta ve kapalı teknik ile 20-30 dakika açık teknik ile problemin derecesine ve kulak ya da kaburgadan kıkırdak dokusu alma ihtiyacı olup olmamasına göre 1 ila 2,5 saat civarında sürmektedir.

Burun neden delinir?​

Burunda neden delik oluşur? Burun deliklerinin en sık sebebi “geçirilmiş” burun ameliyatlarıdır. Daha çok başarısız ameliyatlarda oluşur bazen de ameliyat başarılı olsa bile ilerde septum delinebilir ve septal perforasyon oluşur.

Septum deviasyonu nelere yol açar?​

Septum deviasyonu şu sorunlara neden olabilir :
Deviasyon nelere yol açar?
Çocukluk çağındaki çarpmalar, düşmeler, yaralanmalar, o anda şikayet yapmamasına rağmen büyüme çağında septumun kemik ve kıkırdak kısımlarının farklı hızda gelişmesi sonucunda deviasyon oluşturabilir. Genetik olarakta bazı insanlarda erişkin çağda belirginleşen burun şekil farklılıkları ve deviasyonlar vardır.
Burun kemiği eğriliği ameliyatında şekli değişir mi?
Septum deviasyonu (burun kemiği eğriliği) ameliyatı sonrasında burnun şekli değişir mi? Başarılı tamamlanmış bir burun operasyonundan sonra burnun şeklinin değişmesi beklenmez.

Geri