- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Septum ne kadar sürede iyileşir?
Septum işleminin tipik iyileşme süreci, vücudunuzun doğal iyileşme hızına bağlı olarak 6 ila 8 ay arasında bir süre alabilir. Bakım sırasında dikkatli olun, uygun delim yeri ve takı kalitesi iyileşme sürelerini azaltmaya yardımcı olabilir.Septum buruna zarar verir mi?
Septum deviasyonu şu sorunlara neden olabilir: Tek veya çift taraflı burun tıkanıklığı Tekrarlayan burun kanamaları Tekrarlayan sinüzit,faranjit,bronşit.
Septum yaptırmak nedir?
Septum piercingi, burun ucunuzun ortasından geçen ve her bir burun deliğinden çıkan dairesel bir delmedir.Septum yaptırmak günah mı?
Erkek veya kadının, burun, dil, dudak gibi organlarına delik delmesi insan fıtratına uygun değildir. Kız çocuklarının kulaklarını delip küpe takması ise, caizdir ve uygundur. Ancak bunun dışında burun, dil ve dudak gibi yerlere delik delmek ve hızma takmak doğru değildir.
Septum nasil iyilesir?
Septum eğriliklerinde tedavi cerrahidir. Genel anestezi altında burun içerisinden eğri olan bölüme ulaşılır. Kemik veya kıkırdak bölümdeki eğri olan kısımlar çıkartılır veya düzeltilir. Genellikle daha açık tarafta büyümüş olan konka adı verilen burun eti de küçültülerek tedavi edilir.Burun sesi etkiler mi?
SES TONU DEĞİŞİR Ameliyat sonrası burunun hava pasajı değişecek ise bu havanın işleyeceği ses tonunda da değişim olacaktır. Bu değişimin boyutu elbette burnunuzun ameliyat öncesi ne kadar solunum problem içerdiği ile ilişkilidir. Konuşurken burnunuzu tıkayarak ses tonundaki değişiminizi gözlemleyebilirsiniz.
Buruna hızma takmak haram mı?
b) Kadınların “hızma” takması; mekruhtur. c) “Hızma”, buruna veya bedenin başka bir yerine yapıştırılırsa, suyun deriye temasını engelleyeceği için abdeste ve gusüle mâni olur… “Hızma”, buruna veya bedenin başka bir yerine küpe gibi delik delinerek takılmışsa ve deliğe de su ulaşıyorsa abdeste ve gusüle engel olmaz…Septum bakımı nasıl yapılır?
Piercing’i temiz tut İlk yöntem antibakteriyel sıvı sabun, bebek şampuanı veya piercing temizleme sabunlarıyla piercingi ve bulunduğu bölgeyi günde iki defa sabun artığı kalmayacak şekilde yıkayarak yapılır. Yıkanan bölge kağıt havlu kullanılarak kurutulmalı. Ancak bu şekilde piercing bölgesi kuruyabilir.