AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Septum Nasale hangi kemiklerden olusur?

Editör

Yeni Üye

Septum Nasale hangi kemiklerden oluşur?​

Burun septumunun ön kısmı kıkırdak arka kısmı kemiktir. Burun boşluğunun tabanı yanak kemiği (maksilla) ve damak kemiği (palatin kemik) tarafından oluşturulur. Burun boşluğunun dış duvarlarını yanak kemiği (maksilla), tavanını ise ethmoid kemiğin bir kısmı oluşturur.

Hangi buruna estetik yapılmaz?​

Zor burunlara örnekler;
- Kalın derili burunlar.
- Burun delikleri büyük ve kötü şekilli burunlar.
- İleri yaşlardaki hastaların burunları
- Burnun kemik kısmı ile kıkırdak kısmı arasında aşırı büyüklük farkı olan burunlar.
- Çok kısa burunlar.
- Çok uzun burunlar.
- Burun ucunda eski izleri olan burunlar.

Septum nasi nerede bulunur?​

Septum nasi nerede bulunur?
Burun boşluğunun iki bölümü septum nasi denilen burun bölmesi ile birbirinden ayrılır. Burun bölmesinin kemik bölümünü (septum nasi osseum) os ethmoidale’nin lamina perpendicularis’i ile vomer oluştururken, kıkırdak bölümünü (septum nasi cartilaginea) cartilago septi nasi’nin dikey laminası oluşturur.

Burun kemiği nasıl kırılır?​

Burun kırılması herhangi bir çarpma, vurma, trafik kazası, kavga esnasında ya da düşme sonucu çok fazla kırılma nedeni yaşar. Burun kemikleri yassı ve düz kemiklerden oluşmaktadır. Burun travması oluşan durumlarda kıkırdak kısım esneme yapar o nedenle burun kemiği kırılır.

Estetikli burun kırılır mı?​

Sanılıyor ki burun estetiği olunca burun bir daha kırılmayacak. Böyle bir şey yok. Burun estetiği sonrası ilk hafta darbelerden korunmada en hassas dönem. En ufak bir sert temasta bile yapılan düzenleme bozulabilir.

Septum yaptırmak nedir?​

Septum yaptırmak nedir?
Septum piercingi, burun ucunuzun ortasından geçen ve her bir burun deliğinden çıkan dairesel bir delmedir. Gerçekten kimi boğalarda gördüğümüz cinsten bir piercingtir. Aile üyelerinizin kesinlikle değineceği bir konudur…

Nazal septumda sola doğru deviasyon izlendi ne demek?​

Nazal septum deviasyonu(NSD), septumun anormal olarak sağa veya sola doğru yönelerek hava pasajında tıkanıklığa neden olmasıdır. Toplumda oldukça sık gözlenmekte ve kulak burun boğaz (KBB) polikliniğine yapılan başvuruların önemli bir kısmını oluşturmaktadır.

Burun septumu, kıkırdak ve kemikten oluşan bir yapıdır. Ön kısmı kıkırdaktan, arka kısmı ise kemikten oluşur. Septum nasi, burun boşluğunu iki bölüme ayıran burun bölmesidir. Kemik bölümünü ethmoid kemiğin lamina perpendicularis ve vomer, kıkırdak bölümünü ise cartilago septi nasi oluşturur.

Burun estetiği genellikle belirli tipte burunlara uygulanır. Örnek olarak, kalın derili burunlar, büyük ve kötü şekilli burunlar, aşırı büyüklük farkı olan burunlar, çok kısa veya uzun burunlar, ileri yaşlardaki hastaların burunları gibi zor burun tipleri estetik yapılmaz.

Burun kemiği kırılabilir, genellikle travma sonucu meydana gelir. Burun kemikleri yassı ve düz kemiklerden oluşur, kıkırdak kısım burun travması esnasında esneyebilir ve kırılabilir. Burun kırıklarında tedavi genellikle kırığın şiddetine ve yerine göre değişir.

Burun estetiği sonrasında burunun tekrar kırılabileceği doğrudır. Burun estetiği sonrası ilk birkaç hafta en hassas dönemdir ve burun darbelerden korunmalıdır. En ufak bir darbe bile yapılan düzenlemeyi bozabilir, bu nedenle dikkatli olunmalıdır.

Septum piercingi, burun ucunun ortasından geçen ve her bir burun deliğinden çıkan dairesel bir delme işlemidir. Bu tarz piercingler genellikle dikkat çekici olup, aile üyelerinin dikkatini çekebilir.

Nazal septum deviasyonu, septumun anormal olarak sağa veya sola doğru yönelerek burun tıkanıklığına neden olması durumudur. Bu durum toplumda sıkça görülür ve kulak burun boğaz uzmanlarına yapılan başvuruların önemli bir kısmını oluşturur. Tedavi yöntemleri ve derecesi duruma göre değişebilir, doktor kontrolünde tedavi edilmelidir.

Geri