AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Septorinoplasti devlet karsiliyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Septorinoplasti devlet karşılıyor mu?​

İster Devlet Hastanesinde olun ister Özel Hastanelerde olun, estetik amaçlı yapılan operasyonlar hiçbir sigorta kapsamına dahil edilmez. Estetik amacıyla burun ameliyatı olacak kişide, Devlet kişinin sağlığı için gerekli bir ameliyat olmadığından kişinin masraflarını karşılamamaktadır.

Burunda kemik ameliyatı nasıl yapılır?​

Septoplasti adı verilen burun kemiği eğriliği ameliyatında, kesi burun içinden yapılmaktadır. Bu sayede burun hava pasajında tıkanıklığa yol açan kemikler çıkartılır. Şayet bu aşamada kıkırdak eğrilerinin düzeltilebilme olanağı mevcut ise, gerekli onarım yapılarak kıkırdak eğrisi yerine konur.

Burunda kemik eğriliği ameliyatı zor mudur?​

Burunda kemik eğriliği ameliyatı zor mudur?
Operasyon bilinenin aksine zor ve günümüzde kişi açısından ciddi sıkıntılara yol açabilecek bir operasyon olmak çıkmıştır. Operasyon süresi ortalama 30 dakika gibi kısa olmaktadır, burun orta bölme eğriliği düzeltilirken burun içindeki etlere de (konka) müdahale edilmekte ve burun tıkanıklığı tamamen çözülmektedir.

Septum ameliyatında dikiş olur mu?​

Septum deviasyonu sonrası, yapılan kesi dikişler yoluyla kapatılmaktadır. Kendi kendine eriyebilen dikişlerin kullanılabildiği septum deviasyonundan 1 hafta sonra dikişlerin alınması gerekebilmektedir.

Deviasyon ameliyatından sonra estetik yapılır mı?​

Burnun destek yapılarını koruyarak burnun şeklini ilgilendiren değişiklikler yapmadan burun içinde yapılan bir ameliyattır. Septoplasti estetik burun ameliyatı değildir ama burun estetiği ile de birlikte yapılarak burnun tüm sorunları da hem şekil hem de estetik yapılabilir.

Septoplasti ameliyatı SGK karşılıyor mu?​

Septoplasti ameliyatı SGK karşılıyor mu?
Burun kırıksa ve müdahale edilmesi gerekiyorsa ya da hasta rahat nefes alamıyorsa SGK bu tür operasyonların maliyetini karşılar. Ancak yalnızca estetik operasyon yaptıracaksanız devlet bu tür giderleri kesinlikle karşılamıyor.
Septum deviasyonu ameliyatı sonrası dikişler ne zaman alınır?​
Septal stapler ile ameliyatın sonunda 1-2 dakika içinde burun içi mukozayı yerine tespit edilebilir. Septum üzerine yerleştirilen bu zımbalar 7-10 gün içinde eriyerek kaybolduğu için ek bir temizlik veya alınmasına ihtiyaç yoktur.
Deviasyon ameliyatı zor mudur?​
Bu nedenle ameliyat sonrasında oluşabilecek herhangi bir komplikasyon sonucunda doktorunuza başvurunuz. Deviasyon ameliyatının zor olup olmadığı kısmına gelindiğinde ise aslında bu ameliyatlar muayenehane ortamlarında bile yapılabilecek kadar basit ameliyatlardır.

Burun kemik eğriliği ameliyatı estetik mı?​

Burun kemik eğriliği ameliyatı estetik mı?
Burun kemiği ameliyatı, burun estetiği türlerinden biri olarak ön plana çıkar. Ameliyat sırasında kişinin burnuna uygulanan işlemler, kıkırdak ve kemik doku üzerinde gerçekleşir. Operasyon sırasında eğrilik bulunan kıkırda ve kemikler düzeltilir ve kişinin daha orantılı bir buruna sahip olması sağlanır.

Burun deviasyonu estetik mi?​

Septum deviasyonun düzeltilmesi cerrahi olarak yapılabilen bir hastalıktır. Burun orta hattındaki kemik ve kıkırdak yapılarındaki eğrilikler cerrahi olarak düzeltilebilir.

Septoplasti ameliyatı sonrası nelere dikkat?​

Septoplasti sonrasında nelere dikkat edilmesi gerekir? -Ameliyattan sonra burunda bir tampon olursa bir süre ağızdan nefes almak gerekebilir. Bunun için ilk gün ılık ve sıvı gıdalarla beslenmek önerilir. Ancak sonraki dönemde herhangi bir yemek kısıtlaması yapılmamaktadır.

Merhaba! Septorinoplasti ile ilgili bilgilendirici paylaşımlarınız için teşekkür ederim. İşte size verdiğiniz bilgilere ek olarak bazı detaylar:

- **Devletin Karşıladığı Durumlar:** Devlet hastanelerinde septoplasti gibi fonksiyonel ameliyatlar genellikle karşılanır. Burun kemiği düzeltme ameliyatı tıbbi gereklilikten kaynaklı yapıldığında SGK tarafından karşılanabilir. Ancak sadece estetik amaçlı yapılan septorinoplasti gibi operasyonlar genellikle kişisel masraflarınıza tabi olabilir.

- **Ameliyat Süresi ve Zorluk Derecesi:** Genellikle burun kemik eğriliği ameliyatı (septoplasti) ortalama 30 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanabilir. Operasyonda burun içindeki etlere de müdahale edilerek tıkanıklık giderilebilir. Ameliyat, rutin olarak yürütülen bir prosedürdür ancak her cerrahi müdahale gibi riskler içerebilir.

- **Dikişler ve İyileşme Süreci:** Septum deviasyonu ameliyatı sonrasında yapılan kesiler genellikle dikişlerle kapatılır. Kendiliğinden eriyen dikişler kullanılabilir ve 1 hafta sonra dikişlerin alınması gerekebilir. Ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında burunda tampon olması durumunda ağızdan nefes almak ve beslenme konuları önem taşır.

- **Estetik ve Fonksiyonel Yönler:** Septoplasti genellikle burun içinde yapılan bir işlem olup, burun tıkanıklığının giderilmesini amaçlar. Ancak bazı durumlarda septoplasti ile burun estetiği operasyonu bir arada yapılabilir. Burun kemik eğriliği ameliyatı hem fonksiyonel hem de estetik amaçlarla gerçekleştirilebilir.

Genel olarak, septorinoplasti gibi burun ameliyatları hakkında detaylı bilgi almak ve operasyon öncesinde doğru bir değerlendirme yapmak için uzman bir KBB doktoruna danışmanız önemlidir. Sağlıklı günler dilerim!

Geri