AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sentetik pestisitler nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sentetik pestisitler nedir?​

Organofosfatlı ve karbamatlı insektisitler ise etkilerini doğrudan doğruya periferal ve merkezi sinir sistemi üzerinde göstererek canlı yaşamını tehdit etmektedir. Birçok pestisit insana, hayvanlara ve çevreye zarar vermektedir. Kalıcı Organik Kirleticilerden olan organik klorlu pestisitler ise Cafer Turgut ve ark.

Yağ dokusunda birikerek kansere neden olan pestisit?​

Organoklorürlü pestisitler yağda çok hızlı çözünürler ve kolay bozunmazlar. Bu özellikleri sebebiyle yağ dokusunda birikerek canlı organizmalara zarar verebilirler.
Pestisitlerin yayılım yolları nelerdir?
Su yolu ile yayılımda pestisitlerin suya geçişi, evlerden, bitkilerden ve tarımsal bölgelerden bulaşma ile veya kimyasalların doğrudan suya aktarılması ile olabilmektedir. Yiyecekler aracılığıyla yayılımda ise; kullanılan kapların yiyeceklerle birlikte taşınması veya depolanması ile yayılım olabilmektedir.

Sentetik Piretroid ne demek?​

Sentetik piretroidler, toksik etkilerini memeliler ve/veya böceklerdeki sodyum kanalları üzerinde göstererek, periferik ve merkezi sinir sistemlerindeki aksonları etkileyen sinir sistemi zehirleridir (2).

Pestisit nedir pestisit?​

Bakteri, virüs ve haşerelerin zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için kullanılan kimyasallar, bazı organik bileşenler, dezenfektanlar gibi maddelere ve yöntemlere ”Pestisit” ismi verilir.
Pestisit kanserojen mi?
Pestisit maruziyetinin tek kaynağı tarımsal kullanım değildir, konutlarda da çok farklı yollarla pestisitlere ve diğer kimyasallara (örneğin leke çıkarıcılar) maruz kalmaktayız. Tarımda pestisit kullanımının kanserle ilişkisi net değildir.

Tarım ilaçları doğaya zarar verir mi?​

Tarım ürünlerinin zararlı böceklere, yabani otlara, mantarlara ve hastalıklara karşı korunması amacıyla kullanılan tarım ilaçları ile tarımsal üretim veriminin artırılması hedefleniyor. Ancak tarım ilaçları zararlı organizmaları ortadan kaldırırken ne yazık ki insanlara, doğal hayata ve çevreye de zarar verebiliyor.
 
Geri
Üst