AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Senette keside yeri zorunlu mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Senette keşide yeri zorunlu mu?​

Bononun şekli şartlarından düzenleme yeri alternatif zorunlu bir unsur olarak kabul edilmektedir. Bu yüzden düzenlendiği yer gösterilmeyen bir bono, düzenleyenin adının yanında yazılı olan yerde düzenlenmiş sayılır.

Senetlerde şirket kaşesi zorunlu mu?​

Dairemizin yerleşik içtihatlarına göre, senetten dolayı sorumluluk için tek imza yeterli olup, şirket yetkilisi tarafından da olsa, şirket kaşesi olmadan ya da şirket kaşesi dışına atılan ikinci imza, aval olarak kabul edilir ve bu imza sahibi borçtan şahsen sorumlu olur.
Düzenleme yeri olarak, idari birim adı (kent, ilçe, bucak, köy gibi) yazılması yeterli olup, ayrıca adres gösterilmesi zorunluluğu bulunmamaktadır.
Bonoda ödeme yeri zorunlu mu?
18.08.2022 gibi. TTK’nun 776/1. Maddesinin d fıkrası bonoda ödeme yerinin gösterileceğini belirtmiştir. Fakat bu ödeme yeri zorunlu şekil şartı değildir.
Kaşe imza geçerli midir?
Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki taraflarca istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi …

Senette 3 imza geçerli mi?​

Sonuç olarak; kambiyo senetlerinin geçerli olması için TTK, yalnızca düzenleyenin imzasının bulunmasını yeterli bulmaktadır. Kambiyo senedinin geçerli olabilmesi için iki imza değil tek imza yeterlidir. Çift imza yalnızca Anonim şirketlerde eğer aksi kararlaştırılmamışsa gereklidir.

Euro ile senet olur mu?​

Ödenecek Miktar (Yazıyla ve rakamla yazılmışsa aynı olmalı.Yoksa yazıyla yazılan miktara itibar olunur . Yazı ile çeşitli tutarlara yer verilmişse değeri az olana itibar edilir. Ayrıca 250 Dolar veya Türk lirası geçersizdir. Doğru olanı 250 Dolar veya Türk Lirasındaki karşılığı olmalı.
Firma ismi ve firmanın sahibinin adı ve soyadı bonoya aynı anda yazılmalıdır. Lehtar veya hamil tarafından firma sahibinin adı ve soyadı bonoya sonradan eklenirse, senedin bono niteliği taşıyabilmesi için bonoyu düzenleyen kişi yani keşidecinin imzası gerekecektir.
 
Geri
Üst