AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Senedi kim doldurur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Senedi kim doldurur?​

Senette binaen bir alacaklı ve bir borçlu kişi ismi yazılmalıdır. Senet iki kişi arasında ya da bir kişi ile herhangi bir şirket arasında doldurulabilir. Bundan dolayı muhattap olan ve olunan kişilerin veya şirketin ismi açıkça belirtilmelidir.

Senedin tamamını borçlunun el yazısıyla doldurması gerekir. Borçlu senedin başka bir alacaklıya devredilmesini istemiyorsa senedin ön yüzünde herhangi bir yere “ciro edilemez” ibaresi eklemesi gerekmektedir. Senedin teminat senedi olması halinde hangi hususlara dikkat edileceğine şu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Senet doldurma nasıl yapılır?​

Senedin ne kadar rakamı içerdiği hem yazı hemde rakamla anlaşılır şekilde yazılmalıdır. Yazılan meblanın sağına ve soluna çizgi ya da diyez işareti koymanız güvenlik açısından önemlidir. Eğer bunu yapmazsanız rakamın ucunu açık bırakmış olursunuz.Dolandırılma ihtimaliniz yüksek olabilir.
Kefilsiz senet geçerli olur mu?
Kefilsiz senet olur mu? Eğer senet taraf arasında kefilsiz bir şekilde düzenlendiyse geçerlidir. … Alacaklı senedi cirolayıp başkasına vermiş olabilir.
Imzalı senet nasıl iptal edilir?
Senet emre yazılı bir senet ise bunun iptali ödeme veya hamilin yerleşim yerindeki Ticaret Mahkemesi’nden alınacak ödemeden men kararı ile, hamile veya nama yazılı bir senet ise bunun iptali borçlunun yerleşim yeri Ticaret Mahkemesi’nden alınacak ödemeden men kararı ile mümkündür.

Senet imzalamak ne demek?​

Senet, borçlu kişi ya da kurum tarafından imzalanan resmi bir belgedir. Borçlu senedi imzalayarak alacaklı ile kararlaştırdıkları tarihe kadar borcunu ödeyeceğini taahhüt eder. Eğer senet kısmında borçlu değil kefil ibaresinin altına imza atılmışsa, kefil, borçlu kabul edilir.

Senet iptal olur mu?​

Senet kaç yılda iptal olur?
İmzalanan ve sizin adınıza göre düzenlenmiş olan bir seneti, kanunlara göre işlemezseniz eğer “3 Yıl Geçerlilik Süresi” vardır. 3 Yıl içinde senette yazan miktar kadar borcu ve diğer şartları alma hakkınız vardır. Eğer 3 yılı geçerse senet süresi bu sefer geçerliliğini kaybetmiş olur.
Senedi Odemeyen kişiye ne olur?
Senet alacaklısı, ödemelerini alamadığı zaman, icra takibi başlatma hakkına sahiptir. Ödenmeyen senetler icra işleminin başlatılabilmesi için, alacaklı tarafından, senedin aslının İcra Dairesi’ne sunularak başvuruda bulunulması gerekir. İcra Dairesi’nin almış olduğu başvuru üzerine, borçlu kişiye ödeme emri gider.

Senet olmadan alacak nasıl tahsil edilir?​

Belgesiz Alacaklar İçin Başvurulabilecek İcra Takibi Yolu: Genel Haciz Yoluyla Takip
- Genel haciz yoluyla takip,
- Kambiyo senetlerine özgü haciz yoluyla takip,
- Rehnin paraya çevrilmesi yoluyla ilamsız takip,
- Kiralanan taşınmazların ilamsız tahliyesi yoluyla takip şekilleridir.
 
Geri
Üst