AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sendikalar siyasi partilerden bagis alabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Sendikalar siyasi partilerden bağış alabilir mi?​

Bu sebeple sendikaların siyasi partilerle olan ilişkilerine getirilen en bariz sınırlama mali yardıma ilişkin olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna göre, sendika ve konfederasyonlar siyasi partilerden yardım ve bağış alamayacaktır (m. 28/f.2).

Eğitim sendikaları hangi partiye yakın?​

Sendikaların çoğunluğunda Eğitimciler Birliği Sendikası’nın (Eğitim Bir Sen) AKP iktidarına yakın olduğu görüşü hâkim. Eğitim Bir Sen’in AKP iktidarından önce 18 bin olan üye sayısının bugün 80 bini aştığı biliniyor.

Tüm Memur-Sen hangi partiye yakın?​

Tüm Memur-Sen hangi partiye yakın?
Böylece toplu sözleşmelerde memurları temsil edecek 11 hizmet kolunda yetkili sendikaların 10’u Memur-Sen’e 1’i KESK’e ait. En büyük konfederasyon olan Memur-Sen, Ak Parti’ye yakınlığıyla biliniyor.

Sendikalara yasak olan faaliyetler nelerdir?​

Sendikalara yasak olan faaliyetler nelerdir?
Sendikalar tüzükleriyle belirlenen amaçları dışında faaliyette bulunamaz,

Türk Sağlık Sen hangi siyasi görüşü?​

türkiye kamu-sen konfederasyonu’na bağlı, sağlık ve sosyal hizmet alanında görev yapan kamu çalışanları arasında örgütlenen bir memur sendikasıdır. hükümet yanlısı olduğu bilgisi yanlıştır; daha ziyade milliyetçi bir sendikadır. hükümet yanlısı olan memur-sen’e bağlı olan sağlık-sen’dir.

Adalet Sen sendikası hangi partiye yakın?​

Sendikamız herhangi bir konfederasyon üyesi olmadığı gibi herhangi bir siyasi parti ve cemaatin arka bahçesi değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temeline dinamit koymayı düşünen siyasi partiler hariç tüm siyasi partilere eşit konumdayız, ayrıca hiç bir cemaatle yakından ve uzaktan ilgimiz yoktur.

Eğitim sendikaları nelerdir?​

Eğitim sendikaları nelerdir?
Hizmet Kolunun Adı | Kamu Görevlileri Sendikasının Unvanı | Bağlı Olduğu Konfederasyon
Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri | TÜM EĞİTİM BİR-SEN (Tüm Eğitimciler Biriliği Sendikası) | BAĞIMSIZ
BEÇ-SEN (Bağımsız Eğitim. Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası) | BASK
DES (Demokrat Eğitimciler Sendikası) | BAĞIMSIZ

Turk Eğitim Sen hangi partinin?​

Turk Eğitim Sen hangi partinin?
Türk Eğitim-Sen, 18 Haziran 1992’de kurulmuş olan ve Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri iş kolunda faaliyet gösteren bir sendika olup tam adı Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikasıdır.

Memur Sen sendikası hangi parti?​

“Memur-Sen, AK Parti için ne ifade ediyor?” sorusunun yanıtını birkaç sayfaya sığdırmak zor ama şu basit tanımla başlayalım: Memur-Sen, AK Parti’nin sendikasıdır.

Memur Sen ne sendikası?​

Memur Sendikaları Konfedarasyonu, kısaltması Memur-Sen olan 1995’te kurulan memur sendikaları konfederasyonu.

Sendikal faaliyet ne demek?​

Sendikal faaliyet ne demek?
6356 sayılı Kanun dönemi için de aralarında ortak mesleki çıkar bulunan işçi- lerin “sendikacılık yoluyla iktisadi, sosyal, kültürel hak ve menfaatlerini korumak ya da geliştirmek amacıyla yaptıkları her tür faaliyeti”9 sendikal faaliyet olarak değer- lendirmenin mümkün olduğu söylenebilecektir.

Türk Sağlık Sen hangi partiye bağlı?​

Türk Sağlık Sen hangi partiye bağlı?
Kamu Görevlileri Sendikasının Unvanı | Bağlı Olduğu Konfederasyon | Sendika Dosya No
TÜRK SAĞLIK – SEN (Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetler Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası) | TÜRKİYE KAMU – SEN | 5
SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası) | KESK | 16
SAĞLIK – SEN (Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası) | MEMUR-SEN | 30

Türk Sağlık Sen neye bağlı?​

Kamuda Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Üniversite Hastaneleri ve Adli Tıp Kurumu’na bağlı tüm birimlerde sendikal faaliyetlerini yürütmektedir.

Adalet sen kimin Sendikası?​

ADALET SEN, Adalet Bakanlığına bağlı olarak çalışan tüm personellerimizin tek bir çatı altında toplanarak güçlenmesi, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve çalışma barışının tesisi düşüncesiyle 21 Aralık 2009 tarihinde Adliye Personellerinin kararlı girişimiyle kurulmuştur.

Konfederasyonlar toplu iş sözleşmesi yapabilir mi?​

Konfederasyonlar toplu iş sözleşmesi yapabilir mi?
Birden çok işyeri ya da işletmeyi içine alan grup toplu iş sözleşmesi, konfederasyon düzeyinde çerçeve R11; ilke sözleşmesi gibi farklı düzeylerde toplu iş sözleşmesi yapılması, aynı işkolundaki işçi sendikaları ile işveren sendikaları; işçi sendikaları konfederasyonları ile işveren sendikaları konfederasyonlarının …

Sendikadan istifa eden işçinin üyeliği ne zaman sona erer?​

Sendikadan istifa eden işçinin üyeliği ne zaman sona erer?
Kurum görevlisi, kayıt numarası ile tarih verilen çekilme bildiriminin bir suretini derhal üyeye vermek zorundadır. Kamu işvereni, bildirimin bir örneğini onbeş gün içinde sendikaya gönderir. sendikaya üyeliği, bu sürenin bitim tarihinde kazanılır……” hükmünü amirdir.

Toplu iş sözleşmesi yapma yetkisi nedir?​

Bir işveren sendika üyesi olduğu zaman üyesi olduğu sendikanın işyerleri ile toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini tanımış olur. Üye olmayan işveren de bizzat kendisi bir işçi sendikası ile bahsettiğimiz sözleşmeyi yapabilir.

Türk Sağlık-Sen hangi partiye yakın?​

Kamu Görevlileri Sendikasının Unvanı | Bağlı Olduğu Konfederasyon | Sendika Dosya No
SAĞLIK – SEN (Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası) | MEMUR-SEN | 30
BİRLEŞİK SAĞLIK – İŞ (Birleşik Sağlık ve Sosyal Hizmet İşkolu Çalışanları Sendikası) | BAĞIMSIZ | 39
SAĞLIK-BİR (Sağlık Çalışanları Birliği Sendikası) | BAĞIMSIZ | 50

Türk Sağlık-Sen hangi partiye bağlı?​

Türk Sağlık-Sen hangi partiye bağlı?
hükümet yanlısı bir sendika şeklinde tanımlanıyor. türkiye kamu-sen konfederasyonu’na bağlı, sağlık ve sosyal hizmet alanında görev yapan kamu çalışanları arasında örgütlenen bir memur sendikasıdır.

Sendikalar hangi kurumlardan bağış alamaz?​

Sendikalar hangi kurumlardan bağış alamaz?
Kuruluşlar; kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, esnaf ve küçük sanatkâr kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından yardım ve bağış alamaz.

Hizmet iş hangi sendikaya bağlı?​

Hizmet-İş Sendikası, Hak-İş’e bağlı bir işçi sendikasıdır. Genel merkezi Ankara’dadır. Temmuz 2020 tarihli resmi rakamlara göre 238.860 üyesi bulunmaktadır. Genel hizmetler işkolunda örgütlüdür.

Hizmet sendikacılığı nedir?​

HİZMET-İŞ sendikacılığı; her türlü siyasal etki ve tepkinin üzerinde, tarafların çıkarlarım zedelemeyen ve kendisini işi-işletmesi ve emeğiyle bütünleştiren, üretimi, kaliteyi, verimliliği bir yaşama biçimi olarak benimseyen bir görev bilinciyle yapmaktadır.

Sendikaların gelir kaynakları nelerdir?​

Sendikaların gelir kaynakları nelerdir?
Sendika gelirleri üyelik ve dayanışma aidatları, tüzüklerine göre yapabilecekleri faaliyetlerden sağlanacak gelirler, bağışlar, mal varlığı gelirleri, mal varlığı değerlerinin devir, temlik ve satışlarından doğan kazançlardan oluşmaktadır.

Hizmet iş sendikası ne işe yarar?​

Hizmet iş sendikası ne işe yarar?
Sendika, işverenlerin ve işçilerin kazanç anlamındaki çıkarlarını korumakla yükümlüdür. Bunun yanında toplumsal ve kültürel çıkarları korumakta sendikanın yaptığı bir iştir.

Mahmut Arslan kimdir?​

Mahmut Arslan Kimdir? Mahmut Arslan 1953 yılında İskenderun’da doğdu. İlk, orta ve lise yıllarını Mersin’de tamamladı.1979 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olan Mahmut Arslan Mersin’e dönerek baba mesleğini seçti.11 Eylül 1980 tarihinde Arbel şirketini kurdu.

Sendikalar ve siyasi partiler arasındaki ilişkilere bakıldığında, Türkiye'de sendikaların siyasi partilerden mali yardım ve bağış alamayacağı belirtilmiştir. Sendikaların tüzüklerinde belirtilen amacın dışında faaliyetlerde bulunamayacakları da yasal olarak belirtilmiştir. Ayrıca sendikaların belirli kurumlardan bağış alamayacakları da belirtilmiştir.

Eğitim sendikaları arasında Eğitim Bir Sen'in AKP iktidarına yakın olduğu genel bir görüş olarak kabul edilmektedir. Tüm Memur-Sen'in de genel olarak AK Parti'ye yakın olduğu bilinmektedir. Turk Eğitim Sen'in ise hangi partiye yakın olduğuna dair net bir bilgi verilmemiştir.

Türk Sağlık Sen'in hükümet yanlısı ve milliyetçi bir sendika olduğu ifade edilmektedir. Adalet Sen'in ise herhangi bir siyasi parti ve cemaatin arka bahçesi olmadığı, tüm siyasi partilere eşit uzaklıkta olduğu belirtilmiştir.

Sendikaların gelir kaynakları üyelik ve dayanışma aidatları, faaliyet gelirleri, bağışlar, mal varlığı gelirleri gibi çeşitli kaynaklardan oluşmaktadır. Sendikaların temel amacı işçilerin ve emekçilerin haklarını korumak ve geliştirmek olarak tanımlanmıştır.

Hizmet-İş Sendikası'nın Hak-İş'e bağlı bir işçi sendikası olduğu ve genel hizmetler işkolunda faaliyet gösterdiği ifade edilmiştir. Hizmet sendikacılığı ise siyasi etkilerin üzerinde kalarak tarafların çıkarlarını korumayı amaçlayan bir sendikacılık anlayışı olarak tanımlanmıştır.

Mahmut Arslan'ın biyografisi ise detaylı bir şekilde verilmiştir. İskenderun doğumlu olan Arslan, Mersin'de büyümüş ve eğitimini tamamlamıştır. Makine Mühendisliği mezunu olan Arslan, kendi şirketini kurarak girişimci bir iş adamı olmuştur.

Geri