AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sendika uyeliginden cekilme formu nereye gonderilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sendika üyeliğinden çekilme formu nereye gönderilir?​

Üyeliği kesinleşen kamu görevlileri sendikasının üyeliğe başvuru belgesinin bir nüshası 15 gün içinde konfederasyonca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderilmesi zorunludur.

Sendika üyeliğinden çekilme formu nasıl doldurulur?​

Sendika Adresi : Üye tarafından doldurulacak. numarası yazılır. KURUM BİLGİLERİ : Kurumun adı, görev yapılan birimin adı/adresi, kurum hizmet kolu, kurum kodu, il adı, il kodu, ilçe adı: Bu bilgiler üyelikten çekilen kamu görevlisi tarafından doldurulur.
Sendika üyelik formu kaç adet doldurulur?
Kişi üye olmak istediği sendikaya 3 nüsha şeklinde hazırlanmış olan üyelik formu doldurularak imzalanır ve başvuru yapılmış olur. Kişinin başvurusu sendika yetkili organınca uygun görülür ise kabul edilir. Bkz.(4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu).
Eğitim Bir Sen sendika üyelik formu nasıl doldurulur?
ÜYE KAYIT NUMARASI : Üyelik bildiriminin sendikanın kayıt defterine işlendiği sıra numarasını sendika tarafından yazılır. KAMU GÖREVLİSİNİN İMZASI : Üyenin imzası ve imzaladığı tarih mutlaka yazılır. ÜYELİK KABUL : Sendika Yönetim Kurulunun kabul tarihi, sayısı, onaylama tarihi, mühür ve imzası bulunacak.

e-Devlet üzerinden sendikadan nasıl çıkılır?​

” (2) Her üye, e-Devlet kapısı üzerinden çekilme bildiriminde bulunmak suretiyle üyelikten çekilebilir. E-Devlet kapısı üzerinden yapılan çekilme bildirimi elektronik ortamda eş zamanlı olarak Bakanlığa ve sendikaya ulaşır. (3) Çekilme, sendikaya bildirim tarihinden itibaren bir ay sonra geçerlilik kazanır.

Memur sendikadan nasıl istifa edilir 2022?​

Sendika üyeliğinden çekilmek isteyen kamu görevlisinin ıslak imzalı çekilme formunun üç suretini ilgili kurum evrakına teslim etmesi gerekmektedir. İlgilinin çekilme talebi kurum tarafından işleme alındıktan sonra formun bir örneği ilgili sendikaya gönderilmektedir.
Sendika üyeliğinden nasıl istifa edilir?
Üyelikten çekilme, çekilmek isteyen kamu görevlisi tarafından, üç nüsha olarak doldurulup imzalanan üyelikten çekilme bildiriminin kurumuna verilmesi ile gerçekleşir. Kurum görevlisi, kayıt numarası ile tarih verilen çekilme bildiriminin bir suretini derhal üyeye vermek zorundadır.
Sendika kesinti oranı ne kadar?
Sendika tüzüğüne göre de üyelik aidatı bir aylık çıplak ücretin 1/30’u oranındadır. Kanun ve tüzük içeriğinde yer alan düzenlemelerde aidat tutarının net ücret üzerinden belirleneceğine dair açık bir hüküm yer almadığından, işverence brüt ücret üzerinden kesinti yapılmasında bir isabetsizlik bulunmamaktadır.

Eğitim Bir Sen e nasıl üye olunur?​

Türk Eğitim Sen’e nasıl üye olurum? İlinizde veya ilçenizde bulunan Sendika şubemiz veya temsilciliğimize uğrayıp bir çay içerken üyelik formunu doldurmanız yeterlidir. Veya kurumunzda bulunan iş yeri temsilcimize başvurmanız yeterlidir.

Öğretmen sendika üyeliği nasıl yapılır?​

Sendikaya üyelik, kamu görevlisinin üç nüsha olarak doldurup imzaladığı üye formu ile sendikaya başvurması ve başvurunun sendika yetkili organınca kabulü ile kazanılır. Üyelik başvurusu, sendika tarafından en çok otuz gün içinde reddedilmediği takdirde üyelik istemi kabul edilmiş sayılır.
E devletten sendikadan istifa edilebilir mi?
6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun yürürlüğe girmesinden sonra üyelik ve üyelikten çekilme işlemleri artık e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaktadır.
Eğitim Bir Sen nasıl istifa edilir?

Memur sendikadan nasıl istifa edilir e-Devlet?​

(2) Her üye, e-Devlet kapısı üzerinden çekilme bildiriminde bulunmak suretiyle üyelikten çekilebilir. E-Devlet kapısı üzerinden yapılan çekilme bildirimi elektronik ortamda eş zamanlı olarak Bakanlığa ve sendikaya ulaşır. (3) Çekilme, sendikaya bildirim tarihinden itibaren bir ay sonra geçerlilik kazanır.

Eğitim Bir Sen sendikadan nasıl istifa edilir?​

4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu’nun 16. maddesine göre, “Üyelikten çekilme, çekilmek isteyen kamu görevlisi tarafindan üç nüsha olarak doldurulup imzalanan üyelikten çekilme bildiriminin kurumuna verilmesi ile gerçeklesir.

Geri