- Konu Yazar
Sendika ne zaman kurulur?
6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu 17’nci maddeye göre 15 yaşını dolduran kişiler sendikaya üye olabilirler.Sendika gelirse ne olur?
Sendika Hakkı Kanunların Güvencesi Altındadır 25. maddesine göre ise işçiler Sendikaya üye olmaları veya iş saatleri dışında İşçi Sendikasının çalışmasına katılmaları nedeniyle işten çıkarılamaz veya herhangi bir nedenle farklı muameleye tabi tutulamazlar. Aksi takdirde; işveren işçiye tazminat ödemeye mahkum edilir.DİSK hangi partiye yakın?
DİSK hangi partiye yakın?1973 genel seçimlerinde olduğu gibi, 21 Şubat 1977’deki genel seçimlerinde de DİSK, Cumhuriyet Halk Partisi’ni destekleyeceğini açıkladı.
Sendika şube olması için kaç kişi gerekli?
Madde 13 – Sendika şubesi ve sendika yönetim kurulları en az üç, en çok yedi üyeden; konfederasyon yönetim kurulları ise en az beş, en çok on üyeden oluşur. Disiplin kurulu en az üç, en çok beş üyeden, denetleme kurulu en az üç, en çok beş denetçiden oluşur. Şubelerde bir denetçi ile yetinilebilir.Sendika kurmak için hangi makamdan izin almak gerekir?
Dilekçe, Kuruluş tüzüğü, Konfederasyon kurulması yönünde sendikalarca alınmış genel kurul kararları. Kuruluşlar, kurucularının kuruluşun merkezinin bulunacağı ilin valiliğine bu belgelerin vermesiyle tüzel kişilik kazanır.DİSK Nasıl bir sendika?
DİSK Nasıl bir sendika?DİSK, devletten ve sermayeden bağımsız olarak işçilerin aşağıdan yukarıya demokratik, yukarıdan aşağıya merkezi olarak bir araya geldikleri bir örgüttür.. DİSK üyesi sendikalara ırk, dil, din, inanç, mezhep, siyasal görüş ve dünya anlayışı farkı gözetmeksizin her işçi üye olabilir.
DİSK in kurucusu kimdir?
Kemal Nebioğluİbrahim GüzelceRiza KuasMehmet AlpdündarTürkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu/KurucularıSendika şubesi nasıl açılır?
SENDİKA ŞUBELERİ NASIL KURULUR? Şubeler, sendika yönetim kurulunun kararı ile en az 400 üye ile kurulur. Bir ilde birden fazla sendika şubesi kurulabileceği gibi birçok ili kapsayan sendika şubeleri de kurulabilir. Şube yönetim kurulları da en az üç, en çok yedi kişiden oluşur.Sendika bir iş yerine nasıl girer?
Sendika bir iş yerine nasıl girer?İşyerinin çoğunluğu Sendikanın yetkili sayılmasının ikinci şartı ise işyeri barajıdır. Sendika toplu iş sözleşmesi yapmak istediği işyerinde çalışan işçilerin en az yarıdan bir fazlasını kendisine üye kaydetmek zorundadır. Aksi takdirde işkolu barajını geçse de yetki alamayacaktır.