- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sendika kurulması için en az kaç işçinin bir araya gelmesi gerekir?
Sendikalar için kurucuların kurucu olabilme şartlarına sahip olduklarını ifade eden yazılı beyanları; üst kuruluşlar için ilgili kuruluşların genel kurul kararları dilekçeye eklenmelidir. Soru 9: Sendikalar en az kaç kişi ile kurulabilir? Sendikalar en az 7 kişi ile kurulabilmektedir.Sendikal haklar nelerdir?
Sendikal HaklarSendika şubeleri en az kaç üyeden oluşur?
Madde 13 – Sendika şubesi ve sendika yönetim kurulları en az üç, en çok yedi üyeden; konfederasyon yönetim kurulları ise en az beş, en çok on üyeden oluşur.
Sendika delege sayısı neye göre belirlenir?
Sendika genel kurulunun delege sayısı beşyüzden çok olmamak üzere tüzüğünde belirlenir. İşçi ve işveren konfederasyonu genel kurulu,üye sendikalarca seçilen en çok beşyüz delegeden oluşur. Üye sendikaların genel kurulda kaç delegeyle temsil edileceği konfederasyon tüzüğünde belirlenir.
Sendikalı işçi ne kadar maaş alıyor?
EN DÜŞÜK 5400 TL MAAŞ En düşük kadrolu işçi maaşı 6 bin 750’den başlıyor. İnsan Kaynakları A.Ş.’ye bağlı 1654 işçimizin en düşük maaşı aylık 5 bin 400 lira olacak.Sendika bize ne kazandırır?
İş Kazalarını ve Meslek Hastalıklarını önlemek için. Güvenli ve Sağlıklı İş Ortamında Çalışmak için. Başta İş Güvencesi Olmak Üzere Tüm Diğer Haklarımızı Korumak ve Geliştirmek için. İşyerindeki Haksız Uygulamalara Karşı Durabilmek için.Sendika üyeliğinden doğan haklar nelerdir?
Sendikanın Faaliyet ve Yönetimine Katılma Hakkı Sendikalar Kanunu’nun 13’ncü maddesinin 3’ncü fıkrası “Delegelerin veya üyelerin genel kurula katılmaları ve oy kullanmaları engellenemez.”
Sendika şube olması için kaç kişi gerekli?
Madde 13 – Sendika şubesi ve sendika yönetim kurulları en az üç, en çok yedi üyeden; konfederasyon yönetim kurulları ise en az beş, en çok on üyeden oluşur. Disiplin kurulu en az üç, en çok beş üyeden, denetleme kurulu en az üç, en çok beş denetçiden oluşur. Şubelerde bir denetçi ile yetinilebilir.