AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sen yanmazsan ben yanmazsam nasil cikar bu karanliklar aydinliga?

Editör

Yeni Üye

Sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar bu karanlıklar aydınlığa?​

Bakın Nazım Hikmet ne güzel söylemiş; ‘Ben yanmazsam, sen yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa? ‘ Yıllar boyu bu dizeler adeta bir slogan gibi tekrarlandı. Elbette ki yanacağız. Hani yandım piştim oldum var ya işte o başka türlü olmaz.

Ben yanmasam sen yanmasan biz yanmasak kimin sözü?​

sen yanmasan, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.. karadayı dizisiyle gündeme gelip, zamane gençlerinin de sebeplendiği hayat dersi veren nazım hikmet mısrası…

Hava kurşun gibi ağır kimin?​

Hava kurşun gibi ağır kimin?
Nazim Hikmet – Kerem Gibi. Hava kurşun gibi ağır!!

Nazım Hikmet Kerem Gibi şiiri ne anlatıyor?​

Nazım Hikmet Kerem Gibi şiiri ne anlatıyor?
Tema: Şiirde tema olarak aydınların halk için yanmayı göze alacak kadar halk sevgisi ile dolu oldukları bazı bedelleri ödeyen insanlar sayesinde dünyanın daha çok yaşanabilir bir yer olacağı işlenmektedir. Gelenek: Nazım Hikmet serbest şiirin ve sosyalist-toplumcu şiirin edebiyatımızdaki en önemli ismidir.

Hava kurşun gibi ağır Hangi tür?​

Kitap Edebiyat Roman (yerli)

Kerem gibi siirinin temasi nedir?​

Kerem Gibi kime yazıldı?​

Kerem Gibi kime yazıldı?
Ek bilgi
Kitap Adı | Nâzım Hikmet Kerem Gibi
Yazar | Anar Rızayev
Tür | Anı, İnceleme
Basım Yılı | 2009
Baskı | 1

Hava kurşun gibi ağır ne tür bir romandır?​

Hava kurşun gibi ağır ne tür bir romandır?
Nâzım Hikmet’i aşkları, acıları ve tutkularıyla anlatan bir roman… Nâzım Hikmet’i ve dostlarını yakından tanımış olan Hıfzı Topuz, bu romanda şairin bir yandan uğradığı haksızlıkları, çektiği acıları, yurt özlemini, halkına olan sevgisini, bir yandan da tutkularını, aşklarını, mutluluklarını anlatıyor.
Kerem gibi şiiri hangi kitapta?​
Nazım Hikmet Kerem Gibi
Çevirmen: | İmdat Avşar
ISBN: | 9786055988166
Dil: | TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: | 357
Cilt Tipi: | Karton Kapak
Kerem Gibi Hangi şiir akımı?​
Gelenek: Nazım Hikmet serbest şiirin ve sosyalist-toplumcu şiirin edebiyatımızdaki en önemli ismidir. Dünyaca bilinen şairimiz şiirlerinde halkın sorunlarının yanında aşkı, özlemi gurbeti de başarılı şekilde işlemiştir.

Koşun kurşun eritmeye çağırıyorum ne demek?​

Koşun kurşun eritmeye çağırıyorum ne demek?
silivri’deki nazım heykelinin kurşunlanması ile nazım hikmet kültür merkezi’nin çağrısının başlığı… “nâzım hikmet, göğsünde kurşun delikleriyle memleketimizde yaşananları bir kez daha anlatmaya çalışıyor. sanatçı dostlarımızı nâzım hikmet’in safına çağırıyoruz.

Nazım Hikmet Kerem Gibi Hangi kitap?​

Nazım Hikmet Kerem Gibi Hangi kitap?
Türkiye siyaset ve edebiyatında, Cumhuriyet’in kuruluşundan Soğuk Savaş’ın bitişine kadar tartışmaların odağında yer almış bir sanatçı olan Nazım’ı, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkan’ı Anar’ın kaleminden okuyacaksınız….Nazım Hikmet. Kerem Gibi.
Çevirmen: | İmdat Avşar
Yayın Tarihi: | 01.01.2009
ISBN: | 9786055988166
Dil: | TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: | 357

Kerem gibi şiiri hangi şiir anlayışı?​

Geri