AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sen degilsen ben degilsem kim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sen değilsen ben değilsem kim?​

aktivist voltaire garcia’ya ait oldugu öne sürülen deyiştir. insanın kuşkuya düştüğü zamanlarda tekrar harekete geçmesi için aklına gelen slogan.

Şimdi değilse ne zaman sözü?​

şimdi değilse nezaman” paris ayaklanması yıllarında ortaya çıkan ve genelde anarşistlerin kullandığı bu sloganı çalan anavatan adayı, söylemin altında pişkin pişkin sırıtıyor. demokrasi, çağdaşlık, eğitim, bilen seven, sayan, cesur yürekli yalanlarınızı ve pisliklerinizi alıp defolun gidin artık.
Şimdi değilse ne zaman ne demek?
yahudi haham geleneğinde bilge muhterem hillel’e atfedilen deyiş. hiçbir zaman. kafa siken kişisel gelişimci lafıdır.
Şimdi değilse ne zaman konusu?
Kitaptaki denemeler ne hakkında? Cesaret, çaba, azim, karakter, azın çokluğu, çoğun azlığı, kırılganlığın kudreti, mükemmel olmamanın güzelliği, kadınların gücü, dostluk, umut, iyilik üzerine içgörülerden oluşuyor.

Ben kendim için değilsem kim benim için olacak?​

İlk yüzyılın yahudi bilgelerinden hillel şöyle demişti : “Kendim için değilsem , kim benim için? Sadece kendim içinsem, ben neyim? Şimdi değilse, ne zaman?”

Talmud nedir Ekşi?​

yahudilerin kutsal kitaplarından biridir. aslında bir nevi hukuk ansiklopedisidir. yahudi halkının bin yıllık yaşam serüvenini, gelenek ve göreneklerini konu alır. 300 yılda derlenebilmiştir. i.s. 4. yüzyılın başlarından 6. yüzyılın sonlarına kadar sürmüştür derleme işi. mişna ve gemara adlı iki bölüme ayrılmıştır.
Korkmasaydın ne olurdu?
Korkmasaydın ne yapardın? Bahar Eriş, yeni kitabında insanın dünya içinde kendi küçük dünyasını kurma çabasını anlatıyor. Öğrendiklerini ve düşündüklerini kendi hayatından da hikâyelerle paylaşıyor.
Nurdan Özkan şimdi değilse ne zaman?
Başlamak için neden pazartesiyi, ayın birinci gününü, yeni yılı, doğum gününü bekliyoruz? “Yarın Yaparım!” düşüncesi kocaman bir yalan ve ben soruyorum size, “Şimdi Değilse, Ne Zaman?”…Şimdi Değilse Ne Zaman?
Talmud (İbranice: תלמוד), Yahudi medeni kanunu, tören kuralları ve efsanelerini kapsayan dinî metinlerdir. İbranice lamad (öğrenmek) kökünden gelir. Mişna ve Gemara bölümlerinden müteşekkildir.
Korkmasaydın ne yapardın kaç sayfa?
Korkmasaydın ne yapardın? Bahar Eriş, yeni kitabında insanın dünya içinde kendi küçük dünyasını kurma çabasını anlatıyor. Öğrendiklerini ve düşündüklerini kendi hayatından da hikâyelerle paylaşıyor….Yazar Hakkında.
Şimdi değilse ne zaman kaç sayfa?
Şimdi Değilse Ne Zaman?

Geri