AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sempati psikoloji ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sempati psikoloji ne demek?​

Sempati kavramı kelime anlamı olarak, duyguların karşıdaki kişinin hissettikleriyle birebir örtüşmesidir. Sempati duyduğumuz kişinin yaşadığı duyguları birebir yaşarız. O kişi bir olay karşısında üzgün hissettiğinde, bizde aynı şekilde üzülürüz. Yaşadığı sevinci aynı şekilde yaşarız.

Empatik insan ne demek?​

Empati, eşduyum ya da duygudaşlık , bir başkasının duygularını, içinde bulunduğu durum ya da davranışlarındaki motivasyonu anlamak ve içselleştirmek demektir. Kendi duygularını başka nesnelere yansıtmak anlamında da kullanılır.
Aşağıdakilerden hangisi sempati ile empati arasındaki farkı doğru tanımlıyor?
Empatide, diğer kişiyi anlamak için durumunu onaylamak gerekmeden duygusu anlaşılabilir; yani herhangi bir yargılama içermez, bazen sadece dinlemek yeterlidir. Sempatide ise durum ne olursa olsun diğer kişi haklı, onaylı, doğru algılanır; yani bir yargılama mevcuttur, durumu ve duygusu üzerine yorum yapılır.

Sempati ne anlama geliyor?​

Sempati kelimesi Türkçe’de “duygusal yakınlık, duygudaşlık” anlamına gelir. Fransızca sympathie “duygusal yakınlık, duygudaşlık” sözcüğünden alıntıdır.

Sempatik ne demek TDK?​

Sempati ise; kişinin kendisini karşıdaki kişinin yerine koyup onun bakış açısıyla bakıp duygu ve düşüncelerini anlaması ve hissetmesidir.
Sempatik kime denir?
Samimi ve sıcakkanlı insanlar için dile getirilen bir kelimedir. Sempatik kelimesi Türk Dil Kurumu’na göre, ‘sıcakkanlı kimse’ biçiminde ifade ediliyor. Halk arasında yaygın olarak sevimli olan ve hal ile hareketleriyle beğeni toplayan kişi olarak da anılmaktadır.
Türk Dil Kurumu sözlüğü içerisinde hem dominant hem de dominantlık terimlerinin açıklamalarına yer verilmektedir. Bu bağlamda ilgili sözlükte dominant için kısaca “baskın” açıklaması yapılmaktadır. Dominat kelimesinden türetilen dominantlık da baskın olma durumu ya da baskınlık olarak tarif edilmektedir.
 
Geri
Üst