AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Seminerleri izlemek zorunlu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Seminerleri izlemek zorunlu mu?​

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ÖBA üzerinden yürütülen bu dönemdeki mesleki gelişim eğitimlerinde öğretmenlerin 414 binin üzerinde sertifika aldığını ve ÖBA’da öğretmen başına 3,1 eğitimin tamamlandığını belirtti. Ara tatilde seminerlere katılmanın zorunlu olmadığı ve isteğe bağlı olduğu ifade edildi.

Öğretmenler semineri nerede izleyecek?​

Öğretmenler ve okul yöneticileri için gerçekleştirilen Mesleki Gelişim Toplulukları Programları, ÖBA platformu üzerinden yapılmaktadır. Kursiyer ve yöneticilerin kendilerine tanımlı hizmet içi eğitimlere katılmaları için MEBBİS veya e- devlet üzerinden sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.
Öğretmen seminerleri nasıl olacak?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “11 – 15 Nisan 2022 ara tatilinde öğretmenlere verilen seminerler uzaktan olacak. Öğretmenlerimiz pandemi sürecinde çok yoruldular.” açıklamasında bulundu. Biz öğretmen istihdamını önemsiyoruz. Açtığımız okulların hepsine öğretmenlerimiz atanacak. 2021 KPSS ataması elbet olacak.

Uzaktan Eğitim semineri nereden izlenir?​

* Eğitimlerin izlenmesinde sorun yaşamamak için “Chrome” tarayıcısını kullanmanızı tavsiye ederiz. Tarayıcıdan lms.eba.gov.tr adresine girilerek Giriş’e tıklanır. Ardından açılan EBA GİRİŞ sayfasından Eba kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapılır.

Seminer videoları nerede?​

Öğretmenlerin mesleki gelişimleri için online seminerler dün itibariyle başladı. Online seminerlere katılmak için Öğretmenler EBA sayfasına gidip canlı yayın kanalından izleyebilecek.
Öba ne demek?
Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA), öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimleri ile ilgili sertifika alabileceği, muhtemelen seminer yerine geçecek olan sistemdir.

Öğretmen seminerleri online olacak mı?​

MEB öğretmen seminerleri açıklaması ile ilgili son gelişmeler haberimizin içeriğinde yer alıyor. ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ ONLİNE MI YOKSA YÜZ YÜZE Mİ OLACAK? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “11 – 15 Nisan 2022 ara tatilinde öğretmenlere verilen seminerler uzaktan olacak.

Öğretmen seminerleri nasıl izlenecek 2022?​

Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin 2022 yılı Nisan dönemi (11-15 Nisan) mesleki çalışmaları, uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecektir.
Online hizmetiçi eğitime katılmazsa ne olur?
(4) Eğitim sonunda sınavlardan herhangi birine mazeretsiz olarak katılmayanlar, başarısız sayılır, ayrıca haklarında 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun disiplinle ilgili hükümleri uygulanır.

Geri