AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Seminer dersi G ne demek?

Editör

Yeni Üye

Seminer dersi G ne demek?​

Seminer dersi kredisiz olup, başarılı (G) veya başarısız (K) olarak değerlendirilir.

Yüksek lisans yatay geçiş nasıl yapılır?​

Yüksek lisans yatay geçiş nasıl yapılır?
Yatay geçiş yapacak öğrenci yarıyıl başlangıcından on gün öncesine kadar Enstitüye müracaat etmelidir. Yatay geçişler, ders alma dönemi içinde ve yarıyıl başlarında yapılır. Yüksek lisansta tez aşamasında ve dönem projesi aşamasında, doktorada ise yeterlik sınavından sonra yatay geçiş yapılmaz.

Yüksek lisans G ne demek?​

Yüksek lisans G ne demek?
* Tezli Yüksek Lisans Programlarında 2.yarıyıldan itibaren kayıt yaptırılan bir ders olup, Başarılı (G- Geçer), Başarısız (K-Kalır) şeklinde değerlendirilir.

Seminer ödevi kaç sayfa olmalı?​

15- Ödevler için herhangi bir sayfa kısıtlaması yoktur. Fakat bir ödev 5 sayfa olamayacağı gibi 25 sayfa da olmamalıdır. Konunun yoğunluğuna göre sayfa sayısı kendini gösterecektir.

Yüksek lisans nakil olur mu?​

Yüksek lisans nakil olur mu?
Yüksek Lisansta Yatay Geçiş Var mı? MADDE 32 – (1) Yükseköğretim kurumu içindeki başka bir enstitü anabilim/anasanat dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.

Lisansüstü programlara yatay geçiş nedir?​

Lisansüstü programlara yatay geçiş nedir?
Üniversite içindeki başka bir enstitü anabilim dalında veya başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı başarıyla tamamlamış öğrenci, lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.

Tezli yüksek lisans ne kadar sürer?​

MADDE 29 – (1) Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç dört yarıyıldır. Programın azami süresi altı yarıyıldır.

Yüksek lisans uzmanlık alan dersi ne demek?​

Yüksek lisans uzmanlık alan dersi ne demek?
MADDE 2. “Uzmanlık Alan Dersi” yüksek lisans ve doktora öğrencilerine danışman öğretim üyesinin çalıştığı bilimsel alandaki spesifik bilgi ve deneyimlerinin aktarılması, öğrencilere bilimsel etik ve çalışma disiplininin, güncel literatürü izleyebilme ve değerlendirebilme yeteneğinin kazandırılmasına yönelik bilimsel …

Seminer dersi G ne demek sorusuna cevap vermek gerekirse, seminer dersi kredisiz bir ders olup, genellikle başarılı (G) veya başarısız (K) olarak değerlendirilir. Bu ders genellikle katılımcıların bilgi ve görüşlerini paylaşabileceği, interaktif bir platform sağlar ve genellikle sunumlar, tartışmalar veya ödevler üzerinden değerlendirilir.

Yüksek lisans yatay geçiş işlemleri genellikle yarıyıl başlangıcından önce Enstitüye başvurularak gerçekleştirilir. Yatay geçişler genellikle dönem başlangıcında veya ders alım dönemlerinde yapılır. Tez aşamasında veya doktora programında yeterlik sınavından sonra yatay geçiş yapılamaz.

Yüksek lisans G kavramı genellikle tezli yüksek lisans programlarında 2. yarıyıldan itibaren alınan dersler için kullanılır. Ders başarılı geçildiğinde "G" (Geçer) notu, başarısız geçildiğinde ise "K" (Kalır) notu alınır.

Seminer ödevleri için genellikle belirli bir sayfa kısıtlaması olmayabilir. Ancak, ödevlerin çok kısa veya çok uzun olmaması tercih edilir. Konunun gerektirdiği detay ve yoğunluğa bağlı olarak ödevlerin sayfa sayısı değişebilir.

Yüksek lisans nakil işlemleri genellikle başarılı öğrencilerin, yükseköğretim kurumu içindeki bir başka enstitüde veya farklı bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programına geçiş yapmasını sağlayan bir süreçtir. Bu genellikle başarılı bir yarıyıl tamamlamış öğrenciler için uygulanabilir.

Tezli yüksek lisans programları genellikle bilimsel hazırlık süresi hariç dört yarıyıl sürer. Programın en fazla altı yarıyıla kadar uzatılabilme imkanı vardır.

Yüksek lisans uzmanlık alan dersi genellikle öğrencilere danışman öğretim üyelerinin uzmanlık alanlarına odaklanarak bilimsel etik, çalışma disiplini, güncel literatür takibi ve değerlendirme gibi yetkinlikler kazandırmayı amaçlayan derslerdir.

Anladığım kadarıyla paylaştığınız içerikte sorulara ait bilgilere detaylı cevaplar verdim. Eğer daha fazla bilgi veya açıklama isterseniz, ben buradayım!

Geri