AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sem egitimi zorunlu mu?

Editör

Yeni Üye

Sem eğitimi zorunlu mu?​

eğer 20 saatten fazla bir devamsızlığımızın olması durumunda bütün dersleri en baştan almak zorundayız. ayrıca devamsızlık yaptığımız derslere de sonraki dönemlerde girmemiz gerekiyor. dersleri tamamlamadan da ruhsatımızı alamıyoruz.

Stajyer avukat sorguya girebilir mi?​

Stajyerler, avukat yanında staja başladıktan sonra, avukatın yazılı muvafakati ile ve onun gözetimi ve sorumluluğu altında, sulh hukuk mahkemeleri, sulh ceza mahkemeleri ile icra tetkik mercilerinde avukatın takip ettiği dava ve işlerle ilgili duruşmalara girebilir ve icra müdürlüklerindeki işleri yürütebilirler.
Sem eğitimi ne zaman başlar?​
Bursa Barosu Staj Eğitim Merkezi 2020-2021 dönemi 1 Mart 2021 Pazartesi günü başlayacak olan eğitimler 5 Mayıs 2021’e kadar devam edecek. A ve B olarak iki ayrı grupta sürdürülecek eğitimlere toplam 532 stajyer avukat katılacak.

Staj bitim belgesi nedir?​

Staj bitim belgesi nedir?
Ssk-4a, Bağ-Kur-4b ve Emekli Sandığı-4c- kurumlarına ait başvuru yaptığınız tarih itibariyle tescil kaydı tespiti bölümünden alınacak olan, aktif olarak kaydınızın olup olmadığını gösterir belge.

Sem eğitimi ne kadar sürüyor?​

Sem eğitimi ne kadar sürüyor?
SEM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu, günde 4 saat, haftada 5 gün ve 3 hafta sürecek toplam 60 saatlik eğitim programı hakkında bilgi verdi.

Stajyer avukat UYAP a girebilir mi?​

Stajyer avukatlar elektronik ve mobil imzaları olsa bile UYAP sistemine giremezler. Avukatları tarafından yetki belgesi verilmiş olan dosyalar için sadece fiziki ortamda işlem yapabilirler elektronik ortamda işlem yapamazlar.

Avukatlar kimlik bilgilerine ulaşabilir mi?​

Avukatlar, vekili olmadıkları kişiler hakkında sorgulama yapabilecek ve UYAP sisteminde borç bilgileri, araç kaydı, SSK bilgilerine, banka bilgililerine rahatlıkla ulaşabilecekler.
Stajda askı süresi nedir?​
Evraklarını eksiksiz teslim eden stajyer adayına askıya çıkma ve inme süresi hesaplanarak staj başlatma günü yazılı bir yönerge ile bildirilir. Başvuru evrakları Baroya teslim edildikten sonra ilk Çarşamba askı listeleri adliyelerin Baro birimlerine asılır. Adayların istemleri 15 gün süre ile adliyelerde ilan olunur.

Staj bitim belgesi ne zaman verilir?​

Staj bitim belgesi ne zaman verilir?
Madde 29 — Staj eğitiminin tamamlanmasından sonra stajyere staj eğitimi bitirme belgesi verilir. Bu belgenin verilmesi için; stajyerin eğitim programına katılmış olması gerekir.

Staj Eğitim Sertifikası Nereden Alınır?​

Staj Eğitim Sertifikası Nereden Alınır?
Adliye ya da Kaymakamlıklardan alınabilir.

Stajyer avukat askı süresi nedir?​

Askı süresi, Avukatlık Kanununun 18. maddesi gereği baro binası içinde on gün, adliye binası içinde 15 gündür.

Adliye stajı haftada kaç gün?​

1) Adliye Stajı İdare Mahkemelerinde 15 gün. Avukat stajyeri, staj evresinin bu ilk altı aylık kısmında, kayıtlı olduğu baronun bulunduğu yer adliyesinde staj görür.
Stajyer avukatlar Asliye Ceza Mahkemesinde duruşmaya girebilir mi?​
STAJYER AVUKAT MÜDAFİ SIFATIYLA ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE DURUŞMAYA KATILAMAZ.

Sem eğitimi zorunlu mudur sorusuna gelince, staj eğitiminin bir parçası olan sem eğitimi genellikle zorunludur ve belirli bir devamsızlık hakkınızı aşmanız durumunda dersleri tekrar etmeniz gerekebilir. Ayrıca devamsızlık yaptığınız derslere sonraki dönemlerde girmeniz gerekebilir ve dersleri tamamlamadan ruhsat almanız mümkün olmayabilir. Bu nedenle devam şartlarını dikkatlice takip etmek önemlidir.

Stajyer avukat sorguya girebilir mi sorusuna gelince, stajyerler avukatların gözetimi ve onayıyla belli mahkemelerde duruşmalara girebilir ve icra müdürlüklerinde işleri yürütebilirler. Ancak asliye ceza mahkemesinde duruşmaya katılamazlar.

Sem eğitimi ne zaman başlar sorusuna gelince, Bursa Barosu Staj Eğitim Merkezi 2020-2021 dönemi 1 Mart 2021 Pazartesi günü başlamıştı ve 5 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecektir. Toplam 532 stajyer avukat A ve B gruplarında eğitim alacak.

Sem eğitimi ne kadar sürüyor sorusuyla ilgili olarak, SEM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu'na göre sem eğitimi günde 4 saat, haftada 5 gün ve 3 hafta sürecek toplam 60 saatlik bir eğitim programını kapsamaktadır.

Stajyer avukatlar UYAP'a girebilir mi sorusuna gelince, stajyer avukatlar, avukatları tarafından yetkilendirilmiş dosyalar için sadece fiziki ortamda işlem yapabilirler, elektronik ortamda işlem yapamazlar.

Avukatlar kimlik bilgilerine ulaşabilir mi sorusuyla ilgili olarak, avukatlar vekili olmadıkları kişiler hakkında belirli bilgilere UYAP sistemi üzerinden erişebilirler.

Stajda askı süresi nedir sorusuna gelince, evraklarını eksiksiz teslim eden bir stajyer adayının askıya çıkma ve inme süresi hesaplanarak staj başlatma günü bildirilir ve bu süre genellikle birkaç hafta sürer.

Staj bitim belgesi ne zaman verilir sorusuna gelince, staj eğitimi tamamlandıktan sonra stajyere staj bitim belgesi verilir ancak belgenin alınabilmesi için stajyerin eğitim programına katılmış olması gerekmektedir.

Staj Eğitim Sertifikası nereden alınır sorusuna gelince, Staj Eğitim Sertifikası genellikle adliyelerden veya kaymakamlıklardan alınabilmektedir.

Stajyer avukat askı süresi nedir sorusuyla ilgili olarak, Avukatlık Kanunu'na göre askı süresi, baro binası içinde on gün, adliye binası içinde ise 15 gündür.

Adliye stajı haftada kaç gün sorusuna gelince, adliye stajı genellikle 15 gündür ve bu süre içerisinde avukat stajyeri, bulunduğu baronun adliyesinde staj yapar.

Son olarak, stajyer avukatlar asliye ceza mahkemelerinde duruşmaya katılamazlar, yalnızca avukatlar tarafından belirli koşullarda gözetim altında duruşmalara girebilirler.

Geri