AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Select Cases ne demek?

Editör

Yeni Üye

Select Cases ne demek?​

“Select cases” fonksiyonu SPSS’in hayatımızı kolaylaştıran özelliklerden birisi. Nominal bir değişken içerisinden bir ya da daha fazla grubu seçmek, diğerlerini ise görünmez yapmak için kullandığımız bir özellik.

SPSS de split ne demek?​

SPSS de split ne demek?
Split File alt menüsü bir ya da daha fazla grup değişkenine göre, veri dosyasını gruplara ayırır. Böylece analizlerin her grup için ayrı ayrı yapılmasını sağlar. olabilir. ya da çapraz tablo biçiminde girilmiş verilerin frekanslarını gösteren sütunun birim veriler olduğunun SPSS’e belirtilmesini sağlar.

Split File nasıl yapılır?​

Split File nasıl yapılır?
Split file komutu yolu. Şekil 2’de gösterildiği yoldan “Split File” sekmesi açılır. Şekil 3.’te gösterildiği gibi önce “Organize output by groups” seçeneğini işaretleyip, ardından cinsiyet değişkeni seçilir ve Şekil 4.’te gösterildiği gibi sağdaki kutucuğa atılır ve OK deyip komut çalıştırılır.

SPSS dosya kaydetme nasıl yapılır?​

SPSS’den veri yazmak, SPSS’ye veri okumaktan daha kolaydır. Tek yapmanız gereken Dosya → Farklı Kaydet’i seçip dosya türünüzü seçin ve sonra bir dosya adı girin. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda dosya türü var.

SPSS columns ne demek?​

SPSS columns ne demek?
Columns: Kolon genişliği, Align: Sağa-sola bitişik yada ortalı olması, Measure: Ölçüm düzeyi. ( String ise nominal [adsal] yada ordinal [sıralı], numeric ise bunlara ek olarak scale [ölçekli] )

SPSS nedir tıp?​

SPSS nedir tıp?
Spss Programı Ne İşe Yarar? SPSS programı başta anket analizleri olmak üzere sağlık bilimleri ve fen bilimleri alanlarında da elde edilen bazı ölçümlerin analiz edilmesi için kullanılır. Verilerin sayısal olarak dağılımlarının (adet bazında )belirlenmesinde frekans analizi kullanılır.

Split Files ne demek?​

Split file:(Veri dosyası ayırma ) Veri dosyasını istenilen değişkenin alt seviyelerine göre parçalar. Böylece veri dosyası, değişken kaç farklı değer alıyorsa o sayıda alt dosyalara ayrılır.

Recode into Different Variables ne demek?​

Recode into Different Variables ne demek?
spss’te en faydalı komutlardan biridir. daha önce şu veya bu şekilde kodlanmış bir değişkenin bambaşka bir şekilde kodlanarak yeni bir değişken haline gelmesini otomatik olarak yapar.

SPSS girişi nasıl yapılır?​

SPSS girişi nasıl yapılır?
SPSS’te Veri Girişi Nasıl Yapılır?
- Adım: Kullanacağımız etiketler için satır ve sütunları belirlemek.
- Adım: Verilerimizde doğru etiket kullanmak.
- Adım: Ölçeklerden elde edilen verilerin girişi.
- Adım: Verileri Excel’den SPSS’e aktarmak.
- Adım: SPSS’e aktarılan verileri düzenlemek.

SPSS de Decimals nedir?​

Kullanıcı değişken tipini belirtmez ise, spss bunu numeric olarak kabul eder, uzunluk (width) olarakda 8 basamaklı ve kesirli (decimals) kısmını da 2 basamak olarak atar. Sık kullanılan değişken tipleri “numeric”,”string” ve “date”tir.

SPSS Recode into Different Variables ne demek?​

SPSS Recode into Different Variables ne demek?

"Recode into Different Variables" terimi SPSS'te kullanılan önemli komutlardan biridir. Bu komut, daha önce belirli şekillerde kodlanmış bir değişkenin tamamen farklı bir şekilde kodlanarak yeni bir değişken haline getirilmesini otomatik olarak gerçekleştirir. Yani mevcut bir değişkenin değerlerini dönüştürmek ve yeni bir değişken oluşturmak için kullanılır. Bu işlem veri analizinde de sıkça tercih edilen bir yöntemdir çünkü verilerin açıklanabilirliğini artırabilir ve analiz sürecini kolaylaştırabilir.

Geri