AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Selanik Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Selanik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 büyük yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay bardağı hindistan cevizi
1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
1/2 (yarım) su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağından birazcık fazla su
1-2 damla limon suyu

Selanik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Farklı bir lezzet denemek isteyenler bu tarife
Şerbeti soğuk kullanacağımız için birinci olarak su ve şekeri ocağa alalım.
Kaynayınca birkaç damla limon sıkıp 10-12 dk. Kadar kısık ateşte kaynatalım ve oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakalım.
Hamur için yumurta ve şekeri birkaç dakika çırptıktan sonra öbür gereçleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
Bu kademede karbonat yoksa kabartma tozunu 1 çay kaşığı koyabilirsiniz.
Ben borcam da yaptım lakin fırından çıkar çıkmaz tatlıya şerbet dökeceğimiz için çatlama riski olabilir olağan fırın tepsisi kullanmanızı tavsiye ederim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yağlanmış tepsiye dizelim.
175 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar denetimli bir halde 25-30 dakika pişirelim.
Tatlıyı fırından çıkarınca çabucak şerbetini üzerine gezdirelim.
Kapattığınız ılık fırına tepsiyi tekrar koyun uygunca şerbeti çeksin gerekirse yarım saat ortayla bir sefer alt üst yapın her yerine yeterlice şerbetini çeksin.
Buzdolabında bir kaç saat bekletirseniz soğuk soğuk daha hoş olur. Afiyet olsun
Selanik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst