AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Selanik Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Selanik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Bir kaç damla limon

Selanik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz şerbet kaynamaya başlayınca limonu sıkıp, 10 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için de yumurta sıvı yağ ve şekeri güzelce çırpalım. Daha sonra öteki materyalleri ekleyip, tekrar karıştıralım.
Hamurumuz ele yapışan bir hamur oluyor bu sizi korkutmasın elinizi suya batırarak çarçabuk form verebilirsiniz. Yuvarlak halde yapıp tepsiye yerleştiriyoruz.
180 derece evvelce ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen tatlımızın üzerine soğuk şerbeti döküyoruz üzerine tepsi kapatıp şerbetini çekmesini bekliyoruz lokum kıvamında ve çok lezzetli oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Selanik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst