SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Selanik Gevreği (Tam Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ (dilerseniz 4 yemek kaşığı tereyağ da eritebilirsiniz)
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilin
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı)
1 portakal kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)
Ceviz, fındık, badem, fıstık, kuş üzümü, kayısı vb. (evde ne kuruyemişimiz var ise)
Selanik Gevreği (Tam Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta kokusu olmaması ismine yumurta ve şekeri yaklaşık 5-6 dk rengi açılana kadar çırpıyoruz.
Yağı, sirke ve kuruyemişleri ekleyip tekrar çırpmaya devam edelim.
Un, kabartma tozu ve vanilini eklerek güzelce karıştıralım.Kıvamı kek kıvamından koyu olmalı.
Fırını ısıtalım.
Yağlı tepsiye döküp 180 derece içi pişine kadar yaklaşık 35-40 dk pişirelim.
Selanik gevreği manzarası için kesip (hemen kesmeyelim kek dağılacaktır, dinlendirelim) tekrar tepsiye dizip 160 derece 20-25 dk üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Saklama kabına koyup uzunca bir mühlet canınız istedikçe tüketebilirsiniz.Ben üzerleri yanık sevdiğimde 30 dk son pişirme yaptım şahane oldu.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Selanik Gevreği (Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ (dilerseniz 4 yemek kaşığı tereyağ da eritebilirsiniz)
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilin
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı)
1 portakal kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)
Ceviz, fındık, badem, fıstık, kuş üzümü, kayısı vb. (evde ne kuruyemişimiz var ise)
Selanik Gevreği (Tam Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta kokusu olmaması ismine yumurta ve şekeri yaklaşık 5-6 dk rengi açılana kadar çırpıyoruz.
Yağı, sirke ve kuruyemişleri ekleyip tekrar çırpmaya devam edelim.
Un, kabartma tozu ve vanilini eklerek güzelce karıştıralım.Kıvamı kek kıvamından koyu olmalı.
Fırını ısıtalım.
Yağlı tepsiye döküp 180 derece içi pişine kadar yaklaşık 35-40 dk pişirelim.
Selanik gevreği manzarası için kesip (hemen kesmeyelim kek dağılacaktır, dinlendirelim) tekrar tepsiye dizip 160 derece 20-25 dk üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Saklama kabına koyup uzunca bir mühlet canınız istedikçe tüketebilirsiniz.Ben üzerleri yanık sevdiğimde 30 dk son pişirme yaptım şahane oldu.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Selanik Gevreği (Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı