- Konu Yazar
Şelale suyu neden bitmez?
Şelalelerin sahip oldukları bu inanılmaz güç ise maalesef sonsuz değildir. Ülkemizde önemli şelalelerden biri olan Düden’de olduğu gibi zaman içinde suyun aşındırıcı etkisi ile zemin fazlasıyla aşınabiliyor ya da şelalenin suyu bitebiliyor. Böylece geriye görkemini yitirmiş şelaleler kalabiliyor…Şelale ne ise yarar?
Şelale ne ise yarar?Şelale, çavlan ya da çağlayan, akarsu yatağının, dike yakın bir biçimde âniden düştüğü, suların yüksekten dökülerek aktığı kısmına şelale denir. Çağlayan terimi daha çok küçük akarsuyun yüksek olayan yerden dökülmesiyle oluşur, küçük şelale de denilir.
Düden Şelalesi ülkemizin en yüksekten akan şelalesi midir?
1. Düden Şelalesi – Antalya. Gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Düden Şelalesi, ülkemizde gezilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Antalya’ya yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan Düden Şelalesi, yaklaşık 50 metre yükseklikten Akdeniz’in sıcak sularına dökülmektedir.Gülekdere Şelalesi Nerede?
Gülekdere Şelalesi Nerede?Ön Bilgi: Gölyaka İlçesi Güzeldere Köyü Mevkinde yer almakta olup 21 hektarlık alanı kapsamaktadır. Mesire Yeri olarak 28.12.1993 yılında Tabiat Parkı olarak 11.07.2011 yılında tescil edilmiştir.
Şelale filtre akvaryumu temizler mi?
Şelale filtre suyu alır,temizler ve üst taraftaki borusundan suyu damlatma şekline yapar.Oysa iç filtre suyu akvaryumun içine ittirerek,yayarak çalışır.Bu itiş sırasında akvaryumun dibindeki pislikler kalkar ve filtre aracılığıyla temizlenir.Şelale filtre suya oksijen verir mi?
Şelale filtre suya oksijen verir mi?Mahmut bey suyun oksijen kazanması için su yüzeyinin hareketli olması gereklidir. Şelale filtre de bu hareketi sağladığından suya oksijen verir.
Türkiye’nin en buyuk şelalesi nerede?
Erzurum’un Uzundere ilçesinde yer alan Tortum Şelalesi Türkiye’nin en büyük şelalesidir. 1700’lü yılların ortasında vadideki bir dağın heyelan sonucunda Tortum Çayı’nı kapatması sonucuyla oluşan Tortum Şelalesi, 48 metre yüksekliği ve 21 metre genişliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.Yer Köprü Şelalesi Nerede?
Yer Köprü Şelalesi Nerede?Yerköprü Şelalesi, Konya’nın Hadim İlçesi’nde, Konya merkeze 110 kilometre uzaklıkta, Göksu Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir. Yer köprü Şelalesi, eşsiz doğal güzelliğiyle istisnasız herkesi büyüleyebilecek muhteşem bir güzelliğe sahiptir.