AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Seksoloji dersi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Seksoloji dersi nedir?​

Seksoloji birçok farklı konuyu kapsıyor; anatomiden toplum incelemelerine, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan vücudun kas sistemine, çoklu ilişkilerden ebeveyn çocuk iletişimine kadar uzanıyor.

Cinsel terapist olmak için ne yapmalı?​

Cinsel terapist olmak için ilgili lisans eğitimleri alındıktan sonra ek eğitimler ve süpervizyon alınmalıdır. Bunun için klinik psikoloji ya da psikolojik danışmanlık alanlarında lisans üstü eğitim alınmış olması asgari koşuldur. Bu eğitimler meslek hayatı boyunca devam ederler.

Cinsel terapi Eğitimi ne kadar?​

Cinsel terapi Eğitimi ne kadar?
Örgün Eğitimle Birebir Aynıdır. 10 Modülde Tamamlanır. Eğitim Ücreti Peşin 4000 TL+KDV’dir. Eğitimin amacı cinsel sorunların tedavilerini yapacak yeni uzmanlar yetiştirmektir.

Cinsel terapi sertifikası ne işe yarar?​

Cinsel terapi eğitimi sertifika programına katılarak eğitimini tamamlamış terapistler vajinismus, erken boşalma, sertleşme bozukluğu, disparoni, cinsel istek bozukluğu, kadında uyarılma bozukluğu, orgazm bozukluğu gibi cinsel işlev bozukluklarını cinsel terapi yapma ve tedavi etme becerilerine sahip olurlar.

Rayka kumru nerede yasiyor?​

İstanbul’da doğan Kumru, Kanada’daki The University of British Columbia’da Sosyoloji ve Cinsellik Bilimleri lisans eğitimi üzerine, Avustralya’da Curtin University Halk Sağlığı Bölümü’nde Seksoloji Yüksek Lisansı’nı tamamlamış ve tezini Türkiye’de 18-24 yaş arası gençlerin korunma yöntemleri hakkındaki tutum ve …

Seksolog mesleği nedir?​

Seksolog mesleği nedir?
Cinsel işlev bozuklukları ve cinsel tedaviler konusunda bilgili, eğitimli ve vaka tecrübesi bol olan hekimlere “cinsel tedavi uzmanı”, “cinsel terapist” veya “seksolog” diyebiliriz.
Psikiyatri cinsel sorunlara bakar mı?​
Cinsel işlev bozuklukları sorunları bazen de başka psikiyatrik bozuklukları da ortaya çıkarabilmektedir. Bu durumda mutlaka bir psikiyatri uzmanına başvurmak gereklidir. Cinsel işlev bozuklukları tedavisinde öncelikle nedenin bulunması ve sonrasında tedavinin planlanması gerekmektedir.

Seksoloji, cinselliğin farklı yönlerini inceleyen multidisipliner bir alandır. Cinsel anatomiden toplumsal normlara, cinsel sağlık sorunlarından ilişki dinamiklerine kadar geniş bir konu yelpazesini kapsar. Cinsellikle ilgili bilimsel araştırmaları, eğitimi ve uygulamaları içerir.

Cinsel terapist olmak için öncelikle ilgili lisans eğitimleri tamamlanmalıdır. Daha sonra ek eğitimler alınarak cinsel terapi konusunda uzmanlaşma sürecine girilir. Genellikle klinik psikoloji veya psikolojik danışmanlık gibi alanlarda lisans üstü eğitim almak gerekmektedir. Süpervizyon, yani denetimli çalışma da bu süreçte önemli bir adımdır ve mesleki gelişim boyunca devam eder.

Cinsel terapi eğitimi genellikle 10 modülden oluşur ve tamamlandığında sertifika verilir. Eğitim süreci örgün eğitimlerle benzer şekilde ilerler. Eğitim ücreti genellikle belirli bir miktar tutar ve katılımcılardan talep edilir. Cinsel terapi eğitiminin amacı, cinsel sorunların tedavisinde uzmanlaşmış bireyleri yetiştirmektir.

Cinsel terapi sertifikası, vajinismus, erken boşalma, sertleşme bozukluğu, disparoni gibi cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde uzmanlaşmış terapistlere sahip olmanın resmi bir göstergesidir. Bu sertifikaya sahip terapistler, çeşitli cinsel sorunları tanıma ve tedavi etme konusunda uzmandırlar.

Psikiyatristler, cinsel işlev bozuklukları gibi konularla da ilgilenebilirler. Cinsel sorunlar bazen psikiyatrik bozukluklarla ilişkili olabilir ve bu durumlarda psikiyatri uzmanlarına danışmak önemlidir. Tedavi sürecinde cinsel işlev bozukluğunun nedenleri belirlenmeli ve uygun tedavi planı uygulanmalıdır. Psikiyatristler, cinsel sorunları ele alırken multidisipliner bir yaklaşım benimseyerek hastalarına en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışırlar.

Geri