AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sekonder glokom ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sekonder glokom ne demek?​

Sekonder açı açılı glokom (SAAG), tıpkı primer açık açılı glokom (PAAG) gibi, iridokorneal açının açık olduğu, yüksek göz içi basıncı (GİB), glokomatöz optik disk ve retinal sinir lifi tabakasının (RSLT) progresif hasarı ile karakterize bir hastalık grubudur.
Glokom nedir Tod?
Glokom göz içi sıvısının yeteri kadar dışa çıkamaması sonucu göz içinde birikmesi, basıncın artışı ve görme siniri üzerinde harabiyetin başlaması demektir.

Neovasküler glokom nedir?​

Neovasküler glokom; (NVG), Anormal yeni damar oluşumuna yol açan arka segment hastalığının eşlik ettiği glokomun ciddi bir formudur. Tam geliştiği zaman; in’s neovaskülarizasyonu (NV), kapalı bir ön kamera açısı ve hayli yüksek bir göz içi basıncı (GİB) ile kendini gösterir.
Glokom tipleri nedir?
Tedavi edilmemiş kontrolsüz glokom tüm optik sinir kafasının çökmesine neden olarak görmeyi sona erdirir. Bu grup Glokomun Yüksek Basınçlı, Normal Basınçlı ve ikincil tipleri vardır. Düşük basınçlı glokom olarak da bilinir.
Glokom belirtileri nelerdir?
Glokom kimlerde görülür?
GLOKOM KİMLERDE GÖRÜLÜR, BELİRTİLERİ NELERDİR? Toplumda 40 yaş üzerinde %2, 60 yaş üzerinde %10 oranında görülür. Bebeklik (konjenital glokom) ve çocukluk çağlarında görülen tipleri vardır. Başlangıçta genellikle belirti görülmez, görmede bozukluk ve ağrı yoktur.

Glokom tehlikeli midir?​

Ailesinde glokom bulunanların bu konuyu kendileri açısından önemsemeleri ve daha sık muayene olmaları önerilir. Göz tansiyonu tedavi edilmezse ne gibi sorunlara yol açar? En önemli tehlikesi görme kaybıdır. Bunun geri dönüşümsüz olması olayın ciddiyetini ortaya koymaktadır.
Hiperozmotik etki nedir?
Hiperozmotik ajanlar serum osmolalitesinde 20-30 mOsm/L azalma sağlayarak kan-aköz ozmotik gradyentinde artışa sebep olur. Osmotik gradyentteki bu artış vitreus boşluğundan retinal ve uveal dolaşıma sıvı çekilmesine sebep olarak vitreus hacminde ortalama %3’lük bir azalma sağlar.
 
Geri
Üst