Biçimli Çokoprens Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
1 yumurta
50 gram tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri ( tatlı sevmeyenler için biraz daha az olabilir )
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un (kontrollü )
İçi için;
Sürülebilir çikolata
Halli Çokoprens Kurabiye Tanımı Yapılışı
Un hariç bütün gereçler bir kaba alınarak karıştırılır.
Daha sonra denetimli olarak un eklenir ve hamur ele yapışmayan kıvam alana kadar yoğrulur.
Düz bir yere pişirme kâğıdı koyulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılarak pişirme kağıdının üstünde bastırılarak düz hal verilir.
Kurabiye kalıpları ile formlar verilir.
Üzerine kürdanla küçük delikler açılır.
175 derece fırında 15 -20 dakika denetimli olarak pişirilir.
Soğuyunca iki kurabiyenin ortasına çikolata sürülür ve servis edilir.
1 yumurta
50 gram tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri ( tatlı sevmeyenler için biraz daha az olabilir )
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un (kontrollü )
İçi için;
Sürülebilir çikolata
Halli Çokoprens Kurabiye Tanımı Yapılışı
Un hariç bütün gereçler bir kaba alınarak karıştırılır.
Daha sonra denetimli olarak un eklenir ve hamur ele yapışmayan kıvam alana kadar yoğrulur.
Düz bir yere pişirme kâğıdı koyulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılarak pişirme kağıdının üstünde bastırılarak düz hal verilir.
Kurabiye kalıpları ile formlar verilir.
Üzerine kürdanla küçük delikler açılır.
175 derece fırında 15 -20 dakika denetimli olarak pişirilir.
Soğuyunca iki kurabiyenin ortasına çikolata sürülür ve servis edilir.