- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 259.777
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Şekillerine göre kemik çeşitleri nelerdir?
Kemikler şekillerine göre uzun, yassı, kısa ve düzensiz şekilli kemikler olmak üzere dört çeşittir. Tüm kemiklerin dış yüzeyinde periost denilen kemik zarı bulunur.Kaval kemiği ne tür bir kemiktir?
Kaval kemiği (veya tibia), omurgalıların bacaklarında dizin altındaki iki kemikten (diğeri fibula) daha iri ve dayanıklı olanıdır ve dizi ayak bileğine bağlar.
Hangisi irregular kemiktir?
Düzensiz kemikler baskılara karşı son derece sağlam kemiklerdir. Omurlar, temel kemik, kalbur kemik, alt çene ve üst çene kemikleri ve elmacık kemikleri düzensiz kemiklerdir.
Kemik çeşitleri kaç çeşittir?
İskelet sistemini oluşturan kemikler şekillerine göre; uzun kemikler, yassı kemikler ve kısa kemikler olmak üzere üç çeşittir.Kaval kemiği yassı bir kemik midir?
Alt Taraf Kavsağı veya Kalça Kemikleri Os Coxae: (Kalça kemiği) Pelvis (leğen) iskeletinin iki yanında yassı, geniş, çift kemiktir.
Maksilla ne demek?
Üst çene kemiği, maksilla veya maxilla, iskeletin yüz bölümünde Altçene kemiğinden sonraki en büyük alanı kaplayan ve çift olan bu kemik, göz çukuru, burun boşluğu ve ağız boşluğu gibi boşlukların meydana gelmesine yardım eder. Üst çene kemiğinin içinde üstçene kemiği giriti denilen büyük bir boşluk vardır.
Trabeküler kemik ne demek?
Kortikal kemik tüm vücut kemiklerinin %80’ini oluştururken, trabeküler kemik, bir arı peteği yapısında olan ve yüzey alanı daha geniş bir kemik türüdür. Trabeküler kemik omurgalarda ve uzun kemiklerin uç kısımlarında yer alır ve osteoporoza bağlı kırıklara en hassas bölgeler de buralarıdır.Kol kemiği uzun kemik midir?
Os Humerus: (Kol kemiği) Üst ekstremitenin en büyük kemiğidir. Tipik uzun kemiktir. Tüm uzun kemiklerde olduğu gibi alt uç, üst uç ve bir de gövdesi vardır. Ön Kol Kemikleri (Ossa Antebrachium) Dirsek ile el bileği arasındaki üst ekstremite bölümüne, ön kol (antebrachium) denir.
Kemik çeşitleri nelerdir Anatomi?
Şekillerine göre kemik çeşitleri şunlardır; Uzun kemikler, Yassı kemikler ve. Kısa kemikler.