Şekili Kurabiye Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şekili Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125g tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığın da )
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı nişasta (buğday nisasta olur hangisi varsa elinizde )
3 su bardağı un (ala bildiği kadar )

Şekili Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuz için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki 125 gram tereyağı, 1 adet yumurta ve 1 su bardağı pudra şekerini alalım. (eğer hamur makinesiniz varsa bütün materyalleri koyalım ve mikserle çırpın) şayet makine yoksa tereyağını oda sıcak olmasına dikkat edin.
1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ,1 su bardağı nişasta yahut buğday nişastası da olur bunları hepsini yoğuruyoruz.
3 su bardağını unu yavaş yavaş ekleyip yormaya devam edelim.
Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak kıvamlı olmalı.Ben beze haline getirdim tezgahın üzerine merdaneli açtım ve hali ay ve çiçek biçimlere üzerine bastırdım şayet yoksa çay bardağınla ay formda yapabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırına altı kızarınca kadar pişirin çok kızarmamasına dikkat edin kuru olabilir.
Pişen kurabiyemizi çıkaralım ve soğumasını bekleyin istersiniz üzerine benmari metodu eritilmiş çikolata gezdirerek yahut üzerine pudra şekeri servis edebilirisiniz ben ikisini de .Not çok ince açmayın kuru olabilir.
Not fırınlara nazaran işi ve derece ayarları değişebilir .
Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun

Şekili Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst