Şekersiz Yoğunlaştırılmış Süt (Kek Pastalar Tatlılar İçin)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Şekersiz Ağırlaştırılmış Süt (Kek Pastalar Tatlılar İçin) Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1 paket hazır kurutulmuş robottan çekilmiş dut kurusu
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

Şekersiz Ağırlaştırılmış Süt (Kek Pastalar Tatlılar İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle bir granit yada teflon tencereye sütü koyup kaynatalım.
Çelik tencerede kaynatılmayacak bilginiz olsun. Kaynamaya gelen süte robottan çekilmiş dut kurusunu koyup karıştırıp tencerenin altını hafif kısalım bu ortada daima sık sık karıştıralım ki topaklanmasın.
Hafif muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan indirip tel süzgeçten süzelim.
Süzdüğümüz ağırlaşmış sütü tekrar ocağa koyup 5 dakikadan az karıştırarak pişirelim ve tereyağını ekleyip koyu muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim.
Pişen ağırlaştırılmış sütü kavanoza koyup soğuduğunda ağzını kapatıp dolapta koruma edelim. İster kahvaltıda ister kek, pastalarda ve tatlılarda inançla kullanabilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun.Bi sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın.
Şekersiz Ağırlaştırılmış Süt (Kek Pastalar Tatlılar İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst