Sekersiz pekmezli kek nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
183.947
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Şekersiz pekmezli kek nasıl yapılır?​

Şekersiz Pekmezli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve pekmez çırpılır.
- Diğer sıvı malzemeler de eklenir.
- Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir.
- Tarçın ve kakao da ilave edilir.
- Cevizler de eklenir.
- Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökülerek 180 derecede 35-40 dk. pişirilir.
Keke şeker yerine pekmez konulur mu?
Hatta uzmanlara göre şekeri hayatımızdan tamamen çıkartmalıyız. Ama şeker olmadan nasıl nefis kekler yapalım, nasıl bayıla bayıla yiyelim diyenleriniz varsa, onları böyle alalım. Çünkü bu nefis, harika, yumuşacık kekin içinde hiç şeker yok! Sadece pekmezle tatlandırıyorsunuz ve tadına doyum olmuyor.
Tatlılarda hangi pekmez kullanılır?
Enerji verir, sağlıklıdır, doğal şeker içerir, kış günlerinde tüketilirse iç ısıtır: Pekmez! Üzümden, duttan, keçiboynuzundan, kuşburnundan farklı tatlarda ve kıvamlarda hazırlanır. Tahinle mükemmel bir kahvaltılık olarak sunulduğu gibi pekmez ile tatlılar da yapılır.

Şekersiz kek nasıl yapılır?​

Şekersiz Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve dut şekerini iyice çırpıyoruz. Diğer sıvı malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Kuru malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırıp birleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
Keke pekmez koymak zararlı mı?
HAYIR, burada önemli olan pekmezin yapım aşamasında bilinçsiz, hatalı yapım sonucu ortaya çıkan HMF den bahsediliyor. Yani siz zaten güvenilir, sağlıklı , HMF içermeyen pekmez almışsanız bunun keke koyup pişirilmesinde hiç bir sorun yok.
Kek hamuruna pekmez konur mu?
Pekmezli kek yapmak için; ilk olarak derin bir kap içine 3 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağından biraz fazla pekmez ekleyin. Mikser yardımı ile 2 dakika kadar çırpın. Ardından kaba 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve 4 damla limon suyu ekleyip, tekrar çırpın.

Kek yaparken şeker yerine ne konur?​

Şeker yerine kullanılabilecek alternatif doğal besinler Hurma. Pekmez. Akçaağaç şurubu. Esmer pirinç şurubu.
Harire nasıl yapılır?
Harire Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tarçın hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alıp karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşmaya başladığında altını kısıp tarçını ilave edelim. 2-3 dakika daha pişirip altını kapatalım.
- Kaselere koyup buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Haside tatlısı nasıl yapılır?
Haside Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, nişasta, şeker ve süt bir tencereye alınır.
- Kaynayan muhallebiye vanilya eklenir.
- Bir sos tenceresinde tereyağı eritilip hafif kızartılır.
- Servis edilecek tatlımızın tabağına kızdırılmış tereyağının bir kısmı dökülür.
- Üzerine muhallebinin tamamı dökülür.

Evde diyet kek nasıl yapılır?​

Yumurtalar çırpılır süt, pekmez, kabartma tozu, vanilya, tarçın rondodan çekilmiş ceviz ve fındık eklenir. Hurmalar küçük küçük doğranıp kalan diğer malzemeler de eklenip karıştırılan hamurumuzu tepsiye yayıp 180 derecede pişiriyoruz. Bu kadar basit afiyet olsun..
Fit kek nasıl yapılır?
Fit Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içinde yumurta ve pekmezi çırpın. Elmayı ve havucu rendeleyin.
- Çırpmış olduğunuz kaba; rendelenmiş havucu, elmayı ve kalan tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
- Muffin kalıplarına dökün. (Normal kek kalıbına da dökebilirsiniz.)
- 175 derecede 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Pekmez ısınırsa ne olur?
– Pekmezin üretimi sırasında yüksek ısılarla karşılaşmaması gerekiyor. Düşük ısıda pişmiş pekmez çok sağlıklı. Yüksek ısıda pişen ise kanserojen. O yüzden pekmez alırken, aldığımız yerin doğru tekniklerle pekmez ürettiğinden emin olmamız çok önemli.

Ev yapımı pekmez kanserojen mi?​

Pekmez hem lezzeti hem de faydaları ile mutfağımızın önemli besinlerinden. Özellikle kansızlığa iyi gelen pekmezin yapımındaki en ufak bir hata ise HMF denilen kanserojen bir madde içermesine sebep oluyor.
Pekmezli kek zararlı mı?
Dr. Semih Ötleş yanıtlıyor: “Pekmez gibi ürünlerin kurabiye, kek, tatlı gibi yüksek sıcaklıklarda üretilen ürünlerle hazırlanması sırasında çıkan bileşikler genellikle akrilamidler olmaktadır. Bu konuda bilimsel araştırmalar devam ettiği için, AB ve ülkemizde ürün bazında henüz sınırlamalar konmuş değildir.
Pekmezli kek ne kadar sürede pişer?
Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak, test edebilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
 
Geri
Üst