AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sekersiz Fistik Ezmesi Nasil Yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Sekersiz Fistik Ezmesi Nasil Yapilir? Sekersiz Fistik Ezmesi, saglikli bir atistirmalik olarak tercih edilen bir lezzettir. Sekersiz Fistik Ezmesi nasil yapilir? Ihtiyaciniz olan malzemeler: 2 su bardagi fistik, 1 yemek kasigi susam yagi, 1 yemek kasigi bal. Fistiklari fırında 10 dakika kadar kavurun. Soyma isleminden sonra rondoya alin ve ezin. Susam yagini ve bali ekleyin. Karisim kıvama gelene kadar rondoda calistirin. Hazirladiginiz Sekersiz Fistik Ezmesi’ni cam kavanoza alin ve buzdolabinda saklayin. Sekersiz Fistik Ezmesi, kahvaltiya veya ara ogune ideal bir secenektir.
İçindekiler

Sekersiz fıstık ezmesi yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler: 2 su bardağı tuzsuz fıstık, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay bardağı bal, 1 çay kaşığı tuz
1. Adım: Fıstıkları fırın tepsisine yayın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 10-12 dakika kadar kızarana kadar pişirin. Fıstıkların kabuğunu çıkarın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
2. Adım: Soğuyan fıstıkları bir blendere alın ve sıvı yağı ekleyin. Blendere ekledikten sonra fıstıkları iyice çekin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar işlemi sürdürün.
3. Adım: Balı ve tuzu ekleyin, tekrar blendere alın ve karışımı homojen hale gelene kadar çekin.
4. Adım: Hazırladığınız fıstık ezmesini bir kavanoza aktarın ve buzdolabında saklayın. Buzdolabında muhafaza ettiğinizde daha uzun süre taze kalacaktır.
Not: İsteğe bağlı olarak fıstık ezmesine vanilya özütü, tarçın veya çikolata ekleyebilirsiniz. Ayrıca, daha kremamsı bir kıvam için fıstıkları blendere eklerken bir miktar sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!

1. Fistiklari kavrulup ezin.
2. Elenmis pudra sekeri ve tuz ekleyin.
3. Sivi yagi ekleyip karistirin.
4. Dilediginiz kivama gelene kadar karistirin.
5. Hazirladiginiz ezme ile lezzetli atistirmaliklar yapabilirsiniz.

Fistik kavrulup ezilir.
Elenmis pudra sekeri ve tuz eklenir.
Sivi yag eklenip karistirilir.
Dilediginiz kivama gelene kadar karistirilir.
Hazirladiginiz ezme ile lezzetli atistirmaliklar yapabilirsiniz.

Geri