Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
Hamurun gereçleri;
125 gram tereyağı yahut margarin
2 adet yumurta (1 tam oburunun yalnızca akı)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kadar un
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Üzeri için;
Toz antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz yahut hindistan cevizi
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbetinin yapılışı;Bir tencereye su ve şekeri alıp, 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Hamuru için;Yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yahut margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp karıştırın.
Azar azar unu ek edip, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparın ve oval formu verin.
Oval formu vermek için, ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamuru elinizle yuvarlayın ve üzerine hafif bastırıp, yassılaştırın.
Şekillendirdiğiniz tatlılarımızı pişirme kağıdı serili ya da yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla uzunluktan boya çizikler atın.
Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Pişen şekerpareleri, tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün. Şayet pişirme kağıdı kullandıysanız tatlılarınızı fırından aldıktan sonra öbür bir kaba dizmeli ve ondan sonra üzerine şerbeti dökmelisiniz.
Tepsinin üzerini kapatıp, birkaç saat dinlenmesini bekleyin.
Üzerlerine toz antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz yahut hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz. Diğer bir tepsiyle kapatıp bir kaç saat dinlenmesi için bekleyin.
Üzerine toz antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyetle yiyin .
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamurun gereçleri;
125 gram tereyağı yahut margarin
2 adet yumurta (1 tam oburunun yalnızca akı)
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı kadar un
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Üzeri için;
Toz antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz yahut hindistan cevizi
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Şerbetinin yapılışı;Bir tencereye su ve şekeri alıp, 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Hamuru için;Yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yahut margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp karıştırın.
Azar azar unu ek edip, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparın ve oval formu verin.
Oval formu vermek için, ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamuru elinizle yuvarlayın ve üzerine hafif bastırıp, yassılaştırın.
Şekillendirdiğiniz tatlılarımızı pişirme kağıdı serili ya da yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla uzunluktan boya çizikler atın.
Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Pişen şekerpareleri, tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti dökün. Şayet pişirme kağıdı kullandıysanız tatlılarınızı fırından aldıktan sonra öbür bir kaba dizmeli ve ondan sonra üzerine şerbeti dökmelisiniz.
Tepsinin üzerini kapatıp, birkaç saat dinlenmesini bekleyin.
Üzerlerine toz antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz yahut hindistan ceviziyle süsleyip servis edebilirsiniz. Diğer bir tepsiyle kapatıp bir kaç saat dinlenmesi için bekleyin.
Üzerine toz antep fıstığı, çekilmiş fındık, ceviz ve hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyetle yiyin .
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı