Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
7 yemek kaşığı irmik
3 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Fındık
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2 -3 damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel şerbeti hazırlayalım. Şerbet kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatıp limon suyunu ekleyin.
Hamur için öncelikle yumurta, tereyağ, pudra şekeri ve vanilyayı uygunca karıştırıp krem haline getirin.
İrmik ekleyin ve yoğurun.
Kabartma tozu ve unu denetimli bir halde ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurun.
Yuvarlak kesimler koparın ve üzerine fındık (isteğe bağlı ) koyun.
190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin ( yaklaşık 20 dk ancak fırın farkı olabileceği için denetimli pişirin. ).
Tatlı ılık şerbet ılık iken buluşturun. ( Şerbet sıcak yahut soğuk değil ılık olacak. ). Afiyet olsun .
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
7 yemek kaşığı irmik
3 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Fındık
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2 -3 damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel şerbeti hazırlayalım. Şerbet kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatıp limon suyunu ekleyin.
Hamur için öncelikle yumurta, tereyağ, pudra şekeri ve vanilyayı uygunca karıştırıp krem haline getirin.
İrmik ekleyin ve yoğurun.
Kabartma tozu ve unu denetimli bir halde ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğurun.
Yuvarlak kesimler koparın ve üzerine fındık (isteğe bağlı ) koyun.
190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin ( yaklaşık 20 dk ancak fırın farkı olabileceği için denetimli pişirin. ).
Tatlı ılık şerbet ılık iken buluşturun. ( Şerbet sıcak yahut soğuk değil ılık olacak. ). Afiyet olsun .
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı