Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
250 gram tereyağı
2 çay bardağı irmik
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Limonun yarısı
Hamurun üzerine:
Yumurta sarısı
Fındık
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şekerpare tatlısı için şerbetimizi hazırlıyoruz.
Bunun için şekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
Şekerpare hamuru içinde tereyağımızı ve bütün gereçleri bir kaba koyup yoğuruyoruz.
Daha sonra unu azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp top top yuvarlıyoruz.
Yuvarladıktan sonra üzerine yumurtanın sarısını sürüp fındıkları üstüne koyuyoruz.
Borcamımızı yağlayıp hamurumuzu teker teker diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Soğumuş olan şerbeti, sıcak şekerparelerin üzerine döküyoruz.
Son olarak borcamım üzerini kapatıp, şerbetinin çekmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
250 gram tereyağı
2 çay bardağı irmik
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Limonun yarısı
Hamurun üzerine:
Yumurta sarısı
Fındık
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şekerpare tatlısı için şerbetimizi hazırlıyoruz.
Bunun için şekeri, suyu ve limonu bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz.
Şekerpare hamuru içinde tereyağımızı ve bütün gereçleri bir kaba koyup yoğuruyoruz.
Daha sonra unu azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp top top yuvarlıyoruz.
Yuvarladıktan sonra üzerine yumurtanın sarısını sürüp fındıkları üstüne koyuyoruz.
Borcamımızı yağlayıp hamurumuzu teker teker diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Soğumuş olan şerbeti, sıcak şekerparelerin üzerine döküyoruz.
Son olarak borcamım üzerini kapatıp, şerbetinin çekmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı